Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυγή: Η “θυσία του Φίλη” και νέα επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η επίθεση Φίλη τόσο κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, όσο όμως και κατά του Π. Καμμένου μπαίνει κατά μέρος για την Αυγή η οποία αν και μιλά για αποπομπή προτιμά να στρέψει τα βέλη της κατά της Εκκλησίας.

Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος του άρθρου του Θ. Καρτερού “ο Φίλης και οι φιλικοί” όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η αποπομπή Φίλη ήρθε μετά την “πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου”. Μια επίθεση στην οποία μπαίνουν επίθετα όπως “αήθης, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική”.
Σε ότι αφορά στον στόχο της επίθεσης κατά το άρθρο ήταν σαφής: “Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία”.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο ο πρωθυπουργός εν μέσω μάχης με τη διαπλοκή, αλλά και των μαχών στο προσφυγικό, την αξιολόγηση και το χρέος “βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχαντ στο σύνολο της κυβέρνησης”.
Και κάπως έτσι η… εξήγηση της αποπομπής είναι απλή κατά την Αυγή, ήταν “θυσία”.

Η επίθεση της Αυγής στον Αρχιεπίσκοπο συνεχίζεται και μέσω άλλου άρθρου, το οποίο αναφέρεται σε “ιερές αγελάδες”:

«Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την “πνευματική” του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε