Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αυξήσεις – πρόκληση σε golden boys υπουργείων και οργανισμών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βροχή έχουν αρχίσει να πέφτουν οι καταγγελίες για αυξήσεις στους ήδη χρυσούς μισθούς που παίρνουν οι διευθυντές υπουργείων και οργανισμών του δημοσίου, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μισθοί των εργαζομένων κινούνται σε επίπεδα ακόμη και κάτω από 400 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η Διευθύντρια Υποδοχής πήρε αύξηση 50% στον μισθό της και πλέον αντί των 2.604 ευρώ παίρνει μισθό 3.950, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι υπάλληλοι πολλαπλασιάστηκαν και από 7 έγιναν 24.
Αντίστοιχα, όπως σημειώνει η εφημερίδα στο γραφείο του Νίκου Παππά οι θέσεις από επτά που ήταν αρχικά έγιναν 17 ενώ προστέθηκαν άλλοι 10 μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι.
Το ίδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα συνέβη και στο υπουργείο της Έλενας Κουντουρά, όπου προβλέφθηκε αύξηση των δαπανών κατά σχεδόν 14.000 ευρώ για το 2016 και 90.000 ευρώ για το 2017.
Την ίδια ώρα οι μισθοί των επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ εκτοξεύονται. Ο Γενικός Διευθυντής και ο αναπληρωτής εξαιρούνται από το γενικό πλαφόν των 4.631 ευρώ το μήνα και έτσι οι μισθοί τους έφτασαν ως και τα 8.315 ευρώ!

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε