Πολιτική

Αυλαία αύριο στην Προκαταρκτική με την κατάθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου

Στις 5 Ιουλίου παραδίδεται το πόρισμα και ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έφτασε η «μεγάλη ώρα» για την Προκαταρκτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, καθώς αύριο στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει για τους χειρισμούς του στο θέμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός είχε ζητήσει παράταση 2 μηνών προκειμένου να επεξεργαστεί τη δικογραφία των περίπου 20.000 σελίδων, αίτημα που η Επιτροπή απέρριψε, παρέχοντας του ένα περιθώριο 10 ημερών για την κατάθεση του.

Θυμίζουμε πως στις αρχές Ιουνίου η Ολομέλεια της Βουλής έδωσε την έγκριση της για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, με την προσθήκη του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Πρόταση της οποίας η βάση ήταν τα ευρήματα από την πολύμηνη έρευνα της Επιτροπής και κυρίως η αποκάλυψη από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών πως η λίστα ήρθε επίσημα στην Αθήνα για φορολογική αξιοποίηση.

Τη θέση όμως του πρώην υπουργού επιβάρυναν και τα ευρήματα του ΣΔΟΕ επί του φορολογικού ελέγχου στα εξαφέλφια του πρώην υπουργού, καθώς στο πόρισμα του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπιστώνει πως οι συγγενείς απέκρυψαν εισοδήματα περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Στις 4 Ιουλίου η Προκαταρκτική παραδίδει το πόρισμα της στον Πρόεδρο της Βουλής, το οποίο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στην Ολομέλεια (όπου δικαίωμα λόγου έχει και ο κ. Παπακωνσταντίνου) και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Με δεδομένο πως η Βουλή ζητά την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στη Δικαιοσύνη, ο φάκελος αμέσως θα παραδοθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το αρμόδιο για να κρίνει εάν θα υπάρξει ή όχι παραπομπή του πρώην «Τσάρου» της Οικονομίας στο Ειδικό Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ! – Πολιτική

Παπακωνσταντίνου: Ζήτησε 2 μήνες προθεσμία, του έδωσαν 10 μέρες – Πολιτική

Προανακριτική: Δεν προσέρχονται να καταθέσουν οι ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου – Πολιτική

Μετά το πόρισμα φωτιά η Προανακριτική θέλει τον Παπακωνσταντίνου και κατηγορούμενο ως καταχραστή – Πολιτική

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: «Η αποπομπή του είναι μονόδρομος» – Κλιμακώνεται η πολιτική πίεση προς το Μαξίμου
Δεύτερη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση με τους Ρώσους φαρσέρ - Ζητά απαντήσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιμένει στην απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας
Θάνος Ντόκος
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η αποκατάσταση της πολυκατοικίας της οικογένειας Νέστορα
Άρχισαν οι εργασίες στο κτίριο όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, Βάγια Νέστορα
Πολυκατοικία Νέστορα, Θεσσαλονίκη
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη βία και την τρομοκρατία με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Να βρεθούν οι δολοφόνοι», «Σας ξαναβγαίνουν φοβικά σύνδρομα»
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βαριές αιχμές στην Ολομέλεια, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ που κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, ενώ η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης πέρασε σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
Αλέξης Τσίπρας: Η κατοικία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το στεγαστικό πρόβλημα «εκρηκτικό», υποστηρίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι εξακολουθούν να διαμένουν με τους γονείς τους ακόμη και μετά τα 30 ή τα 35 τους χρόνια
Αλέξης Τσίπρας
8