Πολιτική

Αύριο οι ανακοινώσεις για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πρωί της Τρίτης 12/04 θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη η επανεκκίνηση του προγράμματος εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων, στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο πλαίσιο της ενεργειακής θωράκισης της χώρας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για την απλοποίηση της διαδικασίας νέων έργων ΑΠΕ, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του συνολικού χρόνου αδειοδότησης στους 14 μήνες από τα πέντε χρόνια που είναι σήμερα και τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Προετοιμάζεται, επίσης, νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών σταθμών.

Κάνοντας απολογισμό των τελευταίων 2 χρόνων τόνισε:

«Μέσα σε 2 μόλις έτη 2020 και 2021, ο ΔΕΔΗΕ χορήγησε 8.500 οριστικές αποφάσεις σύνδεσης σε έργα ΑΠΕ ισχύος 3,3GW. Η επίδοση αυτή συνιστά τη χορήγηση υπερτριπλάσιας ισχύος έργων σε μέση ετήσια βάση σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα συνιστά τριπλασιασμό για το 2020 και τετραπλασιασμό για το 2021 αφού η ισχύς για το 2019 ήταν 450MW, ενώ για το 2020 1,4GW και το 2021 2.0 GW».

Και πρόσθεσε: «Σε επίπεδο ενεργοποίησης σταθμών ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής ο ΔΕΔΗΕ μέσα στο 2 αυτά χρόνια πέτυχε να αυξήσει την εγκαταστημένη στο δίκτυο ισχύ ΑΠΕ κατά 1,26GW σε σχέση με τα 0,24GW που συνδέθηκαν το 2019, ενώ είναι εξασφαλισμένο ότι το 2022 θα συνδεθούν ακόμα περισσότερες ΑΠΕ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 12
Ο Γιώργος Καραμέρος παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και από κάθε κομματική ιδιότητα – Στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα
«Από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα. Αυτή η στήριξη παραμένει και μάλιστα ενισχυμένη ως πολιτική εκτίμηση», ανέφερε
Γιώργος Καραμέρος 53