Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αυτές είναι οι 13 δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή – Όλα τα ονόματα νυν και πρώην υπουργών!

Αυτές είναι οι 13 δικογραφίες που έφτασαν στη Βουλή – Όλα τα ονόματα νυν και πρώην υπουργών!
φωτογραφία: Intime News (αρχείο)

Δεκατρείς συνολικά δικογραφίες διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Βουλή εκ των οποίων οι 9 έχουν έρθει με την διαδικασία του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών και άλλες 4 αφορούν άρση βουλευτικής ασυλίας.

Ειδικότερα με το Νόμο Περί ευθύνης υπουργών διαβιβάστηκαν οι παρακάτω δικογραφίες:

Ποινική Δικογραφία κατά των πρώην υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για πράξεις που φέρονται τελεσθείσες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην τραγωδία στο Μάτι. Μετά από έγκληση που κατέθεσε ο Αριστείδης Χερουβίμ που έχασε την μητέρα του, την αδελφή και τα δίδυμα ανήλικα τέκνα της.

Ποινική δικογραφία κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος μετά από υπόμνημα του εκπροσώπου της εταιρείας «OMNIGEN Βιοτεχνολογικές Εφαρμογές ΑΕ» για αδικαιολόγητη καθυστέρηση χορήγησης άδειας λειτουργίας Τράπεζας Ιστών και Κυττάρων.

Ποινική δικογραφία κατά της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου για την αξιόποινη πράξη της παραβίασης καθήκοντος που φέρονται ότι τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, μετά από έγκληση του σωματείου «Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την απόδοση της εισφοράς του άρθρου 102 του Ν. 4387/2016 έτους 2017 σε συνταξιοδοτικές οργανώσεις.

Ποινική δικογραφία κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την αξιόποινη πράξη περί μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση σχετικά με μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Κωνσταντίνου Ζηκογιάννη σχετικά με τη μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης κατασχέσεων των Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ποινική Δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για την αξιόποινη πράξη της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, τελεσθείσα από κοινού και κατ εξακολούθηση ή μη για την Σύμβαση 011Β/01 προμήθειας ενός συστήματος εξομοιωτή επιθέσεως Υποβρυχίου και τη Σύμβαση ΑΩ 06/01.

Δικογραφία που αφορά τα ανείσπρακτα 241 εκατ. ευρώ από επιστροφές (rebate) φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010 και στην οποία αναφέρονται τα ονόματα τριών τότε υπουργών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που είναι των τότε υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, του υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την αξιόποινη πράξη της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, που φέρεται ότι τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ποινική δικογραφία κατά του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις αξιόποινες πράξεις α) της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, τελεσθείσας υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις καθώς το αντικείμενο του εγκλήματος είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία β) της ηθικής αυτουργίας / άμεσης συνέργειας σε απιστίας σχετικής με την υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση, τελεσθείσας υπό την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, από την οποία προξενήθηκε στο Δημόσιο ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και γ) της απιστίας εκ της οποίας το αποκομισθέν ή επιδιωχθέν παράνομο περιουσιακό όφελος που αφορά τη νομιμότητα της χρηματοδότησης 6 Αναπτυξιακών Προγραμμάτων από το ΥΠΕΞ.

Ποινική Δικογραφία κατά των διατελεσάντων Υπουργών και Υφυπουργών Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και Ευριπίδη Στυλιανίδη, αντίστοιχα, για την ενδεχόμενη τέλεση των κακουργημάτων της απιστίας το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, που αφορά τη χρηματοδότηση της ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης HUMANET.

Ποινική Δικογραφία κατά του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για την αξιόποινη πράξη της απιστίας το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και αφορά τη διαδικασία αναθέσεως του έργου «Κατασκευή Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στις σήραγγες Τ1, Τ2 και Τ3» του ευρύτερου έργου «Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός – Κλειδί».

Σε ότι αφορά τα 4 αιτήματα άρσης ασυλιών αφορούν :

Τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, για την αξιόποινη πράξη της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή την καταγγελία του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για την αποτύπωση από μέρους του κ. Πολάκη σε υλικό φορέα του περιεχομένου τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, χωρίς τη ρητή συναίνεσή του. Μια συνομιλία που έγινε όταν δημοσιοποιήθηκε το δάνειο που έχει ο κ. Πολάκης από την Τράπεζα Αττικής.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για τις αξιόποινες πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από έγκληση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κοτζιά σχετικά με αναρτήσεις αλλά και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς με τις οποίες τα απέδιδε ότι προχώρησε σε συμβάσεις βίζας του ΥΠΕΞ σε εταιρείες συμφερόντων του Τζόρτζ Σόρος και τη χρήση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων,

Δικογραφία επίσης για άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου σχετικές με τις αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης ήρθε στην Βουλή μετά από έγκληση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με αναρτήσεις είχε κάνει εις βάρος της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, διαβιβάστηκε αίτημα άρσης ασυλίας κατά του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους μετά από έγκληση του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των συμφωνιών Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά, σχετικά με δηλώσεις που έχουν κάνει κατά μειονοτικών βουλευτών της Θράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις