Πολιτική

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες που θα έχουν “ενσωματωμένο” ΑΦΜ και ΑΜΚΑ!

"Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες" είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σκιαγράφησε το gov.gr και το πώς θα κάνει την ζωή μας... ευκολότερη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τρέχουν” οι εξελίξεις για τις νέες ταυτότητες, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την ψηφιακή διάθεση, από το νέο έτος, της φορολογικής ενημερότητας σε όλους τους δημόσιους φορείς. Με τον τρόπο αυτό, κάθε υπηρεσία θα αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία ενημερότητας ώστε να διευκολύνουμε πολίτες και επιχειρήσεις από περιττές γραφειοκρατικές ενέργειες, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ανακοινώσεις από Πιερρακάκη για τις νέες ταυτότητες

Στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι είναι θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, ο οποίος -όπως είπε- θα προκηρυχθεί άμεσα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μιλώντας για την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για τη ταυτοποίηση των πολιτών είπε ότι σύντομα θα προσθέσουμε και τους κωδικούς του τραπεζικού συστήματος, όπως προβλέπει ευρωπαϊκή οδηγία, ώστε οι πολίτες να έχουν πολλαπλούς τρόπους ταυτοποίησης. Σε αυτή τη στρατηγική, είπε ο υπουργός, εντάσσεται ο ενιαίος αριθμός πολιτών που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ κλπ, ο οποίος θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες, όταν εκδοθούν.

Για την πρωτοβουλία του «gov.gr», είπε ότι θα λάβει χώρα το 1ο εξάμηνο 2020. Όπως σημείωσε, η υλοποίηση της πλατφόρμας είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι να περαστούν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου που είναι ήδη ψηφιακά διαθέσιμες, ενώ θα προστεθούν δύο νέες, η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση. Στόχος, στην τελική εκδοχή της είναι να μην δίνει πιστοποιητικά, αλλά οι υπηρεσίες να αναζητούν μόνες τους τα διαθέσιμα δεδομένα για τους πολίτες, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Δεν είναι μόνο… οι ταυτότητες – Χωρίς “χαρτούρα” δηλώσεις για εφορία, γάμο ή διαζύγιο

Επίσης, ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία στις αρχές του 2020 για την απλούστευση των διαδικασιών ζωής. Διασυνδέσαμε το μητρώο των πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο της ΑΑΔΕ και πλέον, για ληξιαρχικά γεγονότα, οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν δηλώσεις στην εφορία, πχ για γάμο ή διαζύγιο, όπως σημείωσε.

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα πληροφορικής που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, είπε ότι οι πρώτες δημοπρασίες νέων έργων πληροφορικής θα γίνουν τέλος Ιανουαρίου. «Θα κινηθούμε γρήγορα» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες και οι… προτεραιότητες

ταυτότητες

Ολοκληρώνοντας τον κατάλογο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι στα τέλη 2020 θα προβούμε στη δημοπρασία φάσματος του τηλεπικοινωνιακού φάσματος 5ης Γενιάς (5G).

Στόχος μας είναι να δώσουμε πίσω στους πολίτες τον χαμένο χρόνο από τη γραφειοκρατία που υπολογίζεται στο 6,8% του ΑΕΠ, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
16
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
43
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 39