Πολιτική

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες που θα έχουν “ενσωματωμένο” ΑΦΜ και ΑΜΚΑ!

"Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες" είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σκιαγράφησε το gov.gr και το πώς θα κάνει την ζωή μας... ευκολότερη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τρέχουν” οι εξελίξεις για τις νέες ταυτότητες, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την ψηφιακή διάθεση, από το νέο έτος, της φορολογικής ενημερότητας σε όλους τους δημόσιους φορείς. Με τον τρόπο αυτό, κάθε υπηρεσία θα αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία ενημερότητας ώστε να διευκολύνουμε πολίτες και επιχειρήσεις από περιττές γραφειοκρατικές ενέργειες, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ανακοινώσεις από Πιερρακάκη για τις νέες ταυτότητες

Στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι είναι θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, ο οποίος -όπως είπε- θα προκηρυχθεί άμεσα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μιλώντας για την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για τη ταυτοποίηση των πολιτών είπε ότι σύντομα θα προσθέσουμε και τους κωδικούς του τραπεζικού συστήματος, όπως προβλέπει ευρωπαϊκή οδηγία, ώστε οι πολίτες να έχουν πολλαπλούς τρόπους ταυτοποίησης. Σε αυτή τη στρατηγική, είπε ο υπουργός, εντάσσεται ο ενιαίος αριθμός πολιτών που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ κλπ, ο οποίος θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες, όταν εκδοθούν.

Για την πρωτοβουλία του «gov.gr», είπε ότι θα λάβει χώρα το 1ο εξάμηνο 2020. Όπως σημείωσε, η υλοποίηση της πλατφόρμας είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι να περαστούν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου που είναι ήδη ψηφιακά διαθέσιμες, ενώ θα προστεθούν δύο νέες, η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση. Στόχος, στην τελική εκδοχή της είναι να μην δίνει πιστοποιητικά, αλλά οι υπηρεσίες να αναζητούν μόνες τους τα διαθέσιμα δεδομένα για τους πολίτες, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Δεν είναι μόνο… οι ταυτότητες – Χωρίς “χαρτούρα” δηλώσεις για εφορία, γάμο ή διαζύγιο

Επίσης, ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία στις αρχές του 2020 για την απλούστευση των διαδικασιών ζωής. Διασυνδέσαμε το μητρώο των πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο της ΑΑΔΕ και πλέον, για ληξιαρχικά γεγονότα, οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν δηλώσεις στην εφορία, πχ για γάμο ή διαζύγιο, όπως σημείωσε.

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα πληροφορικής που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, είπε ότι οι πρώτες δημοπρασίες νέων έργων πληροφορικής θα γίνουν τέλος Ιανουαρίου. «Θα κινηθούμε γρήγορα» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες και οι… προτεραιότητες

ταυτότητες

Ολοκληρώνοντας τον κατάλογο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι στα τέλη 2020 θα προβούμε στη δημοπρασία φάσματος του τηλεπικοινωνιακού φάσματος 5ης Γενιάς (5G).

Στόχος μας είναι να δώσουμε πίσω στους πολίτες τον χαμένο χρόνο από τη γραφειοκρατία που υπολογίζεται στο 6,8% του ΑΕΠ, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Σκληρή κριτική στους προερχόμενους από την Κουμουνδούρου, με τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος να αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Δημήτρης Μελίδης, ΣΥΡΙΖΑ
Μήνυμα Ανδρουλάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Από το ανατολικότερο άκρο της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση για τις σχέσεις καλής γειτονίας τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Καστελόριζο
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέφανος Μάνος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος» – Δόθηκε το όνομά του σε αίθουσα του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Στέφανου Μάνου μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού Kirsten και τον γιο τους Αλέξανδρο Μάνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε «Στέφανος Μάνος» 5