Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αυτοί είναι οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε τα βιογραφικά των 18 βουλευτών της Χρυσής Αυγής που εξελέγησαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΕΜΠΟΡΟΣ

Γεννήθηκε ΤΟ 1962 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής. Εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων Ηλιοφόρος. Ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου. Προφυλακίστηκε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτών, με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αποφυλακίστηκε μετά την παρέλευση του 18μηνου από την σύλληψής του. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: http://xristospappas.blogspot.gr/
Email: chr.pappas@parliament.gr

Α’ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ/ Γ.Γ. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την ηλικία των 16 ετών συμμετέχει ενεργά στο εθνικιστικό κίνημα. Συνελήφθη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1974, κατά την διάρκεια μιας διαμαρτυρίας έξω από την βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας βιβλίων ιστορικού, ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου. Εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής, ως επικεφαλής του κόμματος, στην Α Αθηνών στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Email: n.mihaloliakos@parliament.gr
Διεύθυνση: Δεληγιάννη 50, Αθήνα. Τηλ: 210-7521080

Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ/ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1977. Είναι μέλος στην Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής και έχει ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του κόμματος. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε ροκ συγκρότημα επί σειρά ετών. Τον Ιανουάριο του 2014, μετά από δικαστικές έρευνες που ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Αποφυλακίσθηκε με την παρέλευση του 18μήνου.
Email: g.germenis@parliament.gr

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ/ ΕΜΠΟΡΟΣ

Μέλος της Χρυσής Αυγής από τη δεκαετία του ’90 και είναι ιδρυτής του Συνδέσμου Εθνικιστών Φιλάθλων «Γαλάζια Στρατιά». Διατηρεί κατάστημα στρατιωτικών ειδών και εξοπλισμού ασφαλείας. Το 2002 όντας μέλος της Χρυσής Αυγής συνεργάστηκε στις νομαρχιακές εκλογές με τον ΛΑΟΣ. Έκτοτε έχει κατέλθει ως επικεφαλής ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν ένα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν με κατηγορίες συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ παραμένει κατηγορούμενος για την υπόθεση.
Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Χ.Α στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.
Email: il.panagiotaros@parliament.gr

ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Κυψέλης, κατάγεται από την Ηλεία. Παντρεμένη με τον γραμματέα της Χ.Α Νίκο Μιχαλολιάκο και έχουν ένα παιδί. Σπούδασε στην Αγγλία σε σχολή γραμματέων. Εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή πριν από 30 περίπου χρόνια. Ήταν υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στην πρώτη συμμετοχή του κόμματος σε βουλευτικές εκλογές το 1996. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε το 2015.
Email: el.zaroulia@parliament.gr

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό της Μπαμπίνης Ξηρομέρου. Είναι παντρεμένος. Εργάσθηκε ως ηλεκτρολόγος , σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Εχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας.
Εκλέχθεηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Email: k.mparmparousis@parliament.gr

ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ/ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής και έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
Ήταν μεταξύτων βουλευτών της ΧΑ που προφυλακίσθηκαν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Εκλέχθηκε για πρώτη φορα βουλευτή στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015

Email: i.kasidiaris@parliament.gr

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Πτυχιούχος οικονομολόγος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις του Ελλνικού Στρατού και εργάστηκε ως εργάτης σε οικοδομές και σε μηχανουργεία και από το 200-2012 ως λογιστής. Από το 2012 αρθρογράφος στα έντυπα του κόμματος. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής. Διεύθυνση: Δεληγιάννη 50, Αθήνα. Τηλ: 210-7521080

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ ΑΓΡΟΤΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και ιδρυτικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης. Είναι ένας από τους βουλευτές της ΧΑ που προφυλακίσθηκαν στην δικαστική έρευνα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με ΧΑ στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Ιστοχώρος: http://nikos-mixos-x-a.blogspot.gr

Email: n.mixos@parliament.gr

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΕΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/ Δημοτικός Υπάλληλος

Γεννήθηκε το 1966 στην Θεσσαλονίκη. Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ανώτατη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Νέας Μηχανιώνας αποκτώντας το δίπλωμα του Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού. Προσλήφθηκε και εργάζεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως διοικητικός γραμματέας, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. Είναι μέλος αθλητικών σωματείων και σκοπευτικών συλλόγων, ασχολείται με το Kick-boxing. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΧΑ στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Email: a.gregos@parliament.gr

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1966 στα Ιωάννινα. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ειδικεύτηκε στην ιατροδικαστική. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Εχει υπηρετήσει στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και Κερκύρας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.
Διεύθυνση: Δεληγιάννη 50, Αθήνα. Τηλ: 210-7521080

ΚΙΛΚΙΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει προγραμματιστής αναλυτές και έχει πιστοποιημένες γνώσεις γραφιστικής και ηλεκτρονικής σχεδίασης. Μιλάει Αγγλικά Ασχολείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στον τομέα των Υπηρεσιών διαδικτύου, γραφιστικών τεχνών και εκτυπώσεων και ως Σύμβουλος Εταιριών παροχής ασφάλειας. Εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή το 1997 και έχει διατελέσει γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Χρυσή Αυγή τον Ιανουάριο του 2015.
Διεύθυνση: Δεληγιάννη 50, Αθήνα. Τηλ: 210-7521080

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1978. Είναι παντρεμένος και έχει δύο Παιδιά. Έχει εργαστεί ως μουσικός παραγωγός σε ραδιόφωνα και έχει εργαστεί σε δισκογραφικές εταιρείες, ενώ έχει δικό του επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων και δισκογραφική εταιρεία. Ασχολείται επαγγελματικά με το internet marketing κυρίως στον χώρο της μουσικής. Είναι μέλος της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής. Εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας με την Ελληνική Αυγή
Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012. Προφυλακίσθηκε μετά την δικαστική έρευνα για την Χρυσή Αυγή.
Ιστοχώρος: https://panagiotisiliopoulos.wordpress.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ/ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1965 στην Καλαμάτα. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στην Οδοντιατρική σε Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας. Ασχολείται με την πολιτική από τα εφηβικά του χρόνια και τα τελευταία 18 χρόνια ενεργά μέσα από τις γραμμές της Χρυσής Αυγής. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και μέλος φυσιολατρικών συλλόγων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012.
Διεύθυνση: Δεληγιάννη 50, Αθήνα. Τηλ: 210-7521080

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Γεννήθηκε το 1977 στα Μανιάτικα. Παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Σπούδασε στο ΔΛΕΝ / Πειραιά και το 1996 εισήχθην στις ΑΕΝ / Πλοιάρχων. Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, με προϋπηρεσία σε δεξαμενόπλοια. Εντάχθηκε στοΛαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή το 1997. Διετέλεσε επικεφαλής ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές στον δήμο του Πειραιά. Μετά την δικαστική έρευνα για την δολοφονία του Πάυλου Φύσσα με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκε. Αποφυλακίσθηκε με βούλευμα. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012 και επανεκλέχθηκε το 2015.

Email: n.kouzilos@parliament.gr

Β΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΛΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε στο Πέραμα και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις του κόμματος στον Πειραιά. Στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως συμβασιούχος υπάλληλος στο Δήμο Περάματος. Προφυλακίσθηκε κατά την εισαγγελική έρευνα για την Χρυσή Αυγή.
Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Χρυσή Αυγή το 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015.
Email: i.lagos@parliament.gr

 

ΠΕΛΛΗΣ

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΜΠΟΡΟΣ

Έμπορος, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετς. Μέλος της ΚΕ της Χρυσής Αυγής και ήταν στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος περιφερειάρχης Πέλλης με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής. Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.
Διεύθυνση: Δεληγιάννη 50, Αθήνα. Τηλ: 210-7521080

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΒΛΑΧΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ / ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταφορών και ιδιοκτήτρια φορτηγών διεθνών μεταφορών από και προς Ευρώπη.(ΤΙR).
Διεύθυνση: Δεληγιάννη 50, Αθήνα. Τηλ: 210-7521080

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε