Πολιτική

Αυτοί είναι οι μάρτυρες που προτείνουν τα κόμματα στην προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο

Ξεκινά η προκαταρκτική για τον Παπαγγελόπουλο και η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, στην ατζέντα της Τρίτης, έχει συμπεριλάβει και τη συζήτηση για τους μάρτυρες που θα κληθούν σε κατάθεση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάλιστα ο κατάλογος τον ατόμων που θα μιλήσουν στην προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο είναι μακρύς και αναμένεται να εμπλουτίζεται συνεχώς. Μάλιστα ένα θέμα που ασφαλώς θα απασχολήσει την Επιτροπή είναι το «τι μέλλει γενέσθαι» με τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, στην υπόθεση Novartis, κατά των οποίων έχουν υποβληθεί και μηνύσεις από πρόσωπα που το όνομα τους ενεπλάκη στο σκάνδαλο. Ανάμεσά τους και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.

Είναι βέβαιο πως ανάμεσα στους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν θα είναι τα 10 πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στη δικογραφία που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, ήτοι οι οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραμένος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Κλειδιά» στα οποία οι βουλευτές της ΝΔ βάσισαν, σε μεγάλο βαθμό, την πρόταση συγκρότησης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ήταν ασφαλώς, τα όσα έχουν καταθέσει η αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής.

Η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε στις 24 Μαρτίου 2017, μετά από δημοσίευμα το οποίο υπήρξε στην εφημερίδα «Documento», καταγγέλλοντας ότι δεν θα γίνει «Ιφιγένεια» σε παρεμβάσεις στο έργο της από επίορκους κρατικούς λειτουργούς και ισχυρά συμφέροντα. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Ελένη Ράικου κατέθεσε ότι, έχοντας χρεωθεί το 2016 τον φάκελο της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, δεχόταν πιέσεις να στείλει το φάκελο στη Βουλή, αν και δεν προέκυπταν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής είχε οριστεί το 2018 αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς. Παραιτήθηκε όμως στις αρχές του 2019, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι από το FBI ,στη Βιέννη, με στοιχεία για την υπόθεση Novartis. Ο Ιωάννης Αγγελής έχει χαρακτηρίσει απολύτως ψευδές ότι του προσφέρθηκε στικάκι από τους Αμερικανούς ενώ με αναφορά του στον Άρειο Πάγο, έχει καταγγείλει ότι υπήρχε βιασύνη να ασκηθεί ποινική δίωξη για πολιτικά πρόσωπα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι παρερμηνεύει την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιλέγει «την άρνηση σε όλα»
Σταύρος Παπασταύρου
Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και στα περιφερειακά μέσα, υποστήριξε ότι «ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας» και προανήγγειλε την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα του 2030
Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
5
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ακλόνητο στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τη ΔΕΘ στο επίκεντρο της πολιτικής αντεπίθεσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακρίβεια, ανισότητες και «εξουσία για την εξουσία» και απέρριψε τα «κόμματα Ι.Χ.» και τις εξαρτήσεις από συμφέροντα
Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης 15
Αντώνης Σαμαράς: Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπονομεύει συνειδητά την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου αποτελούν την επιτομή της woke ατζέντας και της αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 41