Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυτοί θα είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Βουλής

Αυτοί θα είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Βουλής

Στέλεχος της ΝΔ και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της Βουλής. Θα είναι ο Γιώργος Μηλωνάκης, όπως έκανε γνωστό ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην πρώτη του επίσκεψη με την θεσμική του ιδιότητα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Ειδικός Γραμματέας της Βουλής θα οριστεί ένα στέλεχος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο κ. Βασίλης Μπαγιώκος που ήταν προϊστάμενος στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

Tα καθήκοντά τους θα τα αναλάβουν όμως στα μέσα της επόμενη εβδομάδας μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης καθώς και την ολοκλήρωση της εκλογής των προεδρείων των διαρκών και ειδικών επιτροπών της Βουλής.

Ως τότε ζητήθηκε να παραμείνουν  στις θέσεις του οι Κώστας Αθανασίου και Κώστας Βασιλάκης, αντίστοιχα.

Πρώτη Τασούλα με… δεσμεύσεις για τα χρονοδιαγράμματα

Μετά και την εκλογή του νέου προέδρου, η Βουλή μπαίνει σε εντατικούς ρυθμούς, ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα (20, 21, 22 Ιουλίου). Στόχος είναι, εξάλλου, η Βουλή να είναι έτοιμη, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, από την Τετάρτη 24 Ιουλίου να συζητήσει και να επεξεργαστεί τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, αφού τα κόμματα ορίσουν τους βουλευτές που θα κατανεμηθούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, θα προχωρήσει η συγκρότηση των Επιτροπών και η εκλογή των προεδρείων τους έως την Τετάρτη.

«Περιέργως θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε…», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι ρυθμοί θα είναι στο εξής εντατικοί και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Το ερχόμενο Σάββατο θα ανοίξει η συνεδρίαση με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα. Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές. Στόχος είναι εκτός από τους υπουργούς, να λάβουν τον λόγο και τουλάχιστον 10 υφυπουργοί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις