Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Bild: Η Ελλάδα ζητάει πάλι βοήθεια – Όπως πάντα…

Bild: Η Ελλάδα ζητάει πάλι βοήθεια – Όπως πάντα…

Νέα επίθεση στην Ελλάδα από τη γερμανική εφημερίδα Bild. «Χρεοκοπημένοι πάλι οι Έλληνες;» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στο τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οποίο ζήτησε από την Άγκελα Μέρκελ να μην πιεστεί άλλο η Ελλάδα για τη λήψη νέων, προληπτικών μέτρων.

Και τον κατηγορεί πως απευθύνθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο κάνοντας έκκληση για βοήθεια όπως κάνει πάντα! «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές. Για άλλη μια φορά. Όπως πάντα όταν δυσκολεύει η κατάσταση», γράφει η Bild.

«Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από την Μέρκελ να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές στην Ελλάδα και κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους, υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία ούτε στο κόμμα του ούτε στη Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα», αναφέρει η Bild.

«Έχει την εντύπωση πως η Μέρκελ κατάλαβε και έδειξε κατανόηση στη θέση του. Ο Τσίπρας θέλει συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου. Μετά απ’ αυτό, θα χρειαστεί ακόμη ένα δισ. ευρώ για να τακτοποιήσει τα χρέη», συνεχίζει το δημοσίευμα και επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια της 20λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας του με την Άγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις νέες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: Bild

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε