Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Bloomberg: Η προσδοκία εκλογής Μητσοτάκη «απογειώνει» το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία

Bloomberg: Η προσδοκία εκλογής Μητσοτάκη «απογειώνει» το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία
Φωτογραφία Reuters

Νέα εποχή για την Ελλάδα φέρνει η προσδοκία εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικονομία και το Χρηματιστήριο, εκτιμά σε σημερινό εκτενές αφιέρωμά του το Bloomberg. Σημειώνει ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη χρεοκοπία, αλλά και τη σπουδαιότητα της δέσμευσης του προέδρου της ΝΔ για ανάπτυξη στο 4%.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναλυτικά λόγος για το «ράλι» του Χρηματιστηρίου τις τελευταίες ημέρες, το οποίο αποδίδεται ακριβώς στην προσδοκία νίκης της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου, αλλά και στο σχέδιο Μητσοτάκη για μείωση φόρων και αύξηση των επενδύσεων. Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και για την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με «αγκάθι» να παραμένει πάντως η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα.<

Ως εξαιρετικά σημαντική αναγνωρίζεται στο δημοσίευμα από τους αναλυτές η αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να υπάρξει σε εργαζομένους κι επιχειρήσεις, ώστε η οικονομία να ξεφύγει από τους όρους της κρίσης στην οποία βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Ακριβώς πάνω σ’ αυτό το σημείο φαίνεται να «κολλάει» η φιλοσοφία του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ και των δεσμεύσεων του κ. Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα του Bloomberg καταλήγει με τη διαπίστωση πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο: να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επενδυτών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα ν’ ανακουφίσει τον πόνο και τα βάρη των Ελλήνων που υποχρεώθηκαν να υποβαθμίσουν το βιοτικό τους επίπεδο λόγω των πολιτικών λιτότητας την τελευταία δεκαετία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις