Πολιτική

Bloomberg: Η προσδοκία εκλογής Μητσοτάκη «απογειώνει» το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία

Νέα εποχή για την Ελλάδα φέρνει η προσδοκία εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικονομία και το Χρηματιστήριο, εκτιμά σε σημερινό εκτενές αφιέρωμά του το Bloomberg. Σημειώνει ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη χρεοκοπία, αλλά και τη σπουδαιότητα της δέσμευσης του προέδρου της ΝΔ για ανάπτυξη στο 4%.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναλυτικά λόγος για το «ράλι» του Χρηματιστηρίου τις τελευταίες ημέρες, το οποίο αποδίδεται ακριβώς στην προσδοκία νίκης της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου, αλλά και στο σχέδιο Μητσοτάκη για μείωση φόρων και αύξηση των επενδύσεων. Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και για την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με «αγκάθι» να παραμένει πάντως η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα.<

Ως εξαιρετικά σημαντική αναγνωρίζεται στο δημοσίευμα από τους αναλυτές η αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να υπάρξει σε εργαζομένους κι επιχειρήσεις, ώστε η οικονομία να ξεφύγει από τους όρους της κρίσης στην οποία βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Ακριβώς πάνω σ’ αυτό το σημείο φαίνεται να «κολλάει» η φιλοσοφία του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ και των δεσμεύσεων του κ. Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα του Bloomberg καταλήγει με τη διαπίστωση πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο: να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επενδυτών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα ν’ ανακουφίσει τον πόνο και τα βάρη των Ελλήνων που υποχρεώθηκαν να υποβαθμίσουν το βιοτικό τους επίπεδο λόγω των πολιτικών λιτότητας την τελευταία δεκαετία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 63
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης