Πολιτική

BofA: Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Σε μία αποκαλυπτική έκθεση η BofA Merrill Lynch για την Ελλάδα προβλέπει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα με αφορμή τη δεύτερη δύσκολη αξιολόγηση του φθινοπώρου, αλλά και την καθυστέρηση της ένταξης των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όπως επισημαίνει στην έκθεση το δεύτερο εξάμηνο του 2016 για την Ελλάδα πιθανότατα θα αποδειχθεί πολύ πιο θορυβώδες από όσο κάποιοι να περίμεναν, ενώ αναφέρεται και στην αδυναμία του κράτους να βάλει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως υπάρχει αστοχία στα φορολογικά έσοδα κατά 337 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο και στην έκθεση σημειώνεται πως εάν αυτό συνεχιστεί τότε απειλείται το πρόγραμμα.

Για τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με την έκθεση, η ΕΚΤ θα κρατήσει στάση αναμονής μέχρι να επιλυθούν οι όποιες διαφορές ανάμεσα στην Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μέχρι τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αξιολόγηση για το ελληνικό χρέος.

Μάλιστα, τοποθετούν χρονικά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις αρχές του 2017, ενώ σημειώνεται πως η πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα είναι ήδη ισχνή και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα για τα νέα προαπαιτούμενα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 28
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 93
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας