Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

C4i: Καλούνται να καταθέσουν Πολύδωρας και Μαρκογιάννακης, όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

C4i: Καλούνται να καταθέσουν Πολύδωρας και Μαρκογιάννακης, όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

– Η αμερικανική εταιρία Saic δεν κατέθεσε καν αίτημα λόγω του αξιώματος που κατέχει ο Προκόπης Παυλόπουλος
– Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα κληθούν οι Βύρων Πόλυδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης
– Δυο φορές τροποποιήθηκε η σύμβαση για το C4i και το δημόσιο ζημιώθηκε με 147 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον εισαγγελέα

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το οποίο εκδικάζει την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i πρόκειται να καταθέσουν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, ο πρώην υφυπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Κώστας Αιλιανός και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου.

Το αίτημα κατατέθηκε από την πλευρά της αμερικανικής εταιρίας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens. Το αίτημα έγινε δεκτό. Στο δικαστήριο όμως δεν θα κληθεί ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο δεν κατατέθηκε και αίτημα από την Saic.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα εφετών προς το δικαστικό συμβούλιο οι τότε υπουργοί πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρίας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με 147.000.000 ευρώ.

Η εκδίκαση για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος άρχισε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και πρόκειται να συνεχιστεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το αίτημα έγινε στην εισαγγελία Εφετών, πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για το C4I, με τους δυο υπουργούς να είναι παρόντες στη δίκη των 18 κατηγορουμένων, η οποία άρχισε στις 8 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έχουν παραπεμφθεί 18 κατηγορούμενοι. To Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα (υπ΄αριθμόν 1732/2017) έστειλε στο εδώλιο πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας με την κατηγορία ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην  ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος δικάζεται για ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις