Πολιτική

On camera το μίνι διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν – Αμανατίδη – Όλος ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

- Σε βίντεο όλος ο διάλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γιάννη Αμανατίδη - Ο Ερντογάν βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί θέλησε να το εκμεταλλευθεί φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον υφυπουργό Εξωτερικών - Ζητούσε επίμονα το μικρόφωνο για να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος στο μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καρέ – καρέ μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ το επεισόδιο που είχαν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ το οποίο επισκέφθηκε ο Ερντογάν την Παρασκευή (08/12/2017) στην Κομοτηνή.

Όπως θα δείτε ο Ταγίπ Ερντογάν βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σχολείο και ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει μέσα στο σχολείο στους μαθητές, ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Ο Γιάννης Αμανατίδης του ανταπάντησε ότι υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση μέσα στο σχολείο για να μιλήσει στους μαθητές όπως είχαν συμφωνήσει, αλλά ο Ερντογάν επέμενε. Βλέποντας ότι δεν του άλλαζε γνώμη του είπε ότι να μιλήσει στον κόσμο αλλά να του επιτρέψει να απευθύνει κι εκείνος έναν χαιρετισμό.

«Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; Υπάρχει πρόβλημα;», ρωτάει ο Ερντογάν.

«Κύριε πρόεδρε είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα. Σας περιμένουν στις αίθουσες δυο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα», του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Ο Ερντογάν επιμένει: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να μιλήσει εδώ;» ρωτάει η διερμηνέας.

«Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό», απαντά ο κ. Αμανατίδης και λέει: «Απλώς θα με αφήσετε κι εμένα να πω δυο λόγια μετά από εσάς».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση του επεισοδίου, κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας – Η Αττική αλλάζει με έργα παντού»
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σε ειδική ανοικτή εκδήλωση τον απολογισμό των πρώτων 30 μηνών θητείας, αναφερόμενος αναλυτικά σε 352 έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,587 δισ. ευρώ
Νίκος Χαρδαλιάς
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 27