Πολιτική

On camera το μίνι διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν – Αμανατίδη – Όλος ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

- Σε βίντεο όλος ο διάλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γιάννη Αμανατίδη - Ο Ερντογάν βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί θέλησε να το εκμεταλλευθεί φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον υφυπουργό Εξωτερικών - Ζητούσε επίμονα το μικρόφωνο για να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος στο μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή

Καρέ – καρέ μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ το επεισόδιο που είχαν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ το οποίο επισκέφθηκε ο Ερντογάν την Παρασκευή (08/12/2017) στην Κομοτηνή.

Όπως θα δείτε ο Ταγίπ Ερντογάν βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σχολείο και ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει μέσα στο σχολείο στους μαθητές, ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Ο Γιάννης Αμανατίδης του ανταπάντησε ότι υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση μέσα στο σχολείο για να μιλήσει στους μαθητές όπως είχαν συμφωνήσει, αλλά ο Ερντογάν επέμενε. Βλέποντας ότι δεν του άλλαζε γνώμη του είπε ότι να μιλήσει στον κόσμο αλλά να του επιτρέψει να απευθύνει κι εκείνος έναν χαιρετισμό.

«Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; Υπάρχει πρόβλημα;», ρωτάει ο Ερντογάν.

«Κύριε πρόεδρε είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα. Σας περιμένουν στις αίθουσες δυο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα», του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Ο Ερντογάν επιμένει: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να μιλήσει εδώ;» ρωτάει η διερμηνέας.

«Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό», απαντά ο κ. Αμανατίδης και λέει: «Απλώς θα με αφήσετε κι εμένα να πω δυο λόγια μετά από εσάς».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση του επεισοδίου, κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«οι αγρότες γνωρίζουν ότι το πλαίσιο των παρεμβάσεων που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχει πρακτικά ήδη ανακοινωθεί. Και το πλαίσιο αυτό ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 92
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης