Πολιτική

On camera το μίνι διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν – Αμανατίδη – Όλος ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

- Σε βίντεο όλος ο διάλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γιάννη Αμανατίδη - Ο Ερντογάν βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί θέλησε να το εκμεταλλευθεί φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον υφυπουργό Εξωτερικών - Ζητούσε επίμονα το μικρόφωνο για να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος στο μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καρέ – καρέ μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ το επεισόδιο που είχαν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ το οποίο επισκέφθηκε ο Ερντογάν την Παρασκευή (08/12/2017) στην Κομοτηνή.

Όπως θα δείτε ο Ταγίπ Ερντογάν βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σχολείο και ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει μέσα στο σχολείο στους μαθητές, ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Ο Γιάννης Αμανατίδης του ανταπάντησε ότι υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση μέσα στο σχολείο για να μιλήσει στους μαθητές όπως είχαν συμφωνήσει, αλλά ο Ερντογάν επέμενε. Βλέποντας ότι δεν του άλλαζε γνώμη του είπε ότι να μιλήσει στον κόσμο αλλά να του επιτρέψει να απευθύνει κι εκείνος έναν χαιρετισμό.

«Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; Υπάρχει πρόβλημα;», ρωτάει ο Ερντογάν.

«Κύριε πρόεδρε είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα. Σας περιμένουν στις αίθουσες δυο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα», του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Ο Ερντογάν επιμένει: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να μιλήσει εδώ;» ρωτάει η διερμηνέας.

«Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό», απαντά ο κ. Αμανατίδης και λέει: «Απλώς θα με αφήσετε κι εμένα να πω δυο λόγια μετά από εσάς».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση του επεισοδίου, κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Κυριάκος Μητσοτάκης