Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δ. Καμμένος: Δεν είμαστε οι “Καραϊσκάκηδες του φραπέ”! Ο Τσίπρας έπρεπε να πάρει τον Ερντογάν

Δημήτρης Καμμένος

Για Έλληνες αιχμαλώτους στην Τουρκία μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. Εξέφρασε επίσης την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να έχει τηλεφωνήσει από την πρώτη στιγμή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε Έλληνες αιχμάλωτους στους όποιους δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία (…) Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν είμαστε οι “Καραϊσκάκηδες του φραπέ”, άλλα ο εφησυχασμός η κουλτούρα της ήττας και το “Αιγαίο ανήκει στα ψαριά του” όχι μόνο δεν αποδίδει, άλλα έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να έχει τηλεφωνήσει τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την πρώτη στιγμή. Αλλά τώρα, πια, θεώρησε ότι δεν πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και συμφώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που “έκοψε” την επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του.

Εμπορικός πόλεμος στην Τουρκία

Ο Δημήτρης Καμμένος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει εμπορικός πόλεμος στους Τούρκους. Και έδωσε και το παράδειγμα της Ρωσίας, μετά την πτώση του ρωσικού Σουκόι.

«Όταν κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό οι Τούρκοι, ο Πούτιν τους στραγγάλισε οικονομικά, τους έκοψε τον τουρισμό, και ο Ερντογάν έξι μήνες μετά ζήτησε συγγνώμη» είπε.

Πρότεινε να μπει «μπλόκο» στις τουρκικές νταλίκες στους Κήπους Έβρου με προορισμό την ΕΕ αλλά και τις πλεύσεις 1.000 τουρκικών ξύλινων σκαφών στα ελληνικά νησιά.

Δείτε τι είπε ο Δημήτρης Καμμένος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις