Πολιτική

Δανειστές προς κυβέρνηση: Αλλάξτε το Ασφαλιστικό γιατί δεν πατάμε πόδι στην Αθήνα

Μπορεί να ήταν η καθιερωμένη δευτεριάτικη σύσκεψη αυτή που έγινε υπο τον πρωθυπουργό, όμως η σύσκεψη αυτή είχε χαρακτήρα κατεπείγοντος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίσθηκε μετά και τις έντονες αντιρρήσεις των θεσμών για το Ασφαλιστικό να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν η νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης. Μάλιστα αποφασίσθηκε ότι θα την παραδώσουν μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Οι θεσμοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο να διαμορφωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο η νέα βάση για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, πάλι, επιμένει ότι παραμένει στόχος να έρθει στην βουλή το πρώτο 15νθημερο Φεβρουαρίου. Έτσι τα τεχνικά κλιμάκια θα πατήσουν πόδι στην Αθήνα αφού διαπιστώσουν ότι υπάρχει πεδίο συμφωνίας ειδικά στο Ασφαλιστικό.

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε αυτό από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράϊτχαρτ.  «Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Α. Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ προσθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες».
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η ίδια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα μεταβεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποφασίστηκε να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για το Ασφαλιστικό. Η κίνηση αυτή θεωρείται καθαρά κίνηση τακτικής προκειμένου να υποχρεωθεί να πάρει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες αποφάσεις»
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τη μείωση του δημόσιου χρέους, τις επιδοτήσεις ανακαίνισης και τα νέα μέτρα για τους αγρότες
παυλος μαρινακης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα ότι η Ελλάδα θα γίνει Γαλλία – Ξεκάθαρα εγκληματική περίπτωση η έκρηξη στον Κολωνό
«Από την πρώτη στιγμή είχα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια κι όλα δείχνουν πως είναι ξεκάθαρα μια εγκληματική περίπτωση που σχετίζεται με ναρκωτικά»
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα μου κάνει μαθήματα εμένα ο Τσίπρας των μολότοφ – Δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό από πλευράς Λαζαρίδη
Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την κριτική που του ασκήθηκε για τα συνθήματα με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ ενώ για το επεισόδιο Λαζαρίδη - Γιαννακοπούλου είπε ότι τιμά τον βουλευτή της ΝΔ ότι ζήτησε συγγνώμη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 9