Πολιτική

Δανειστές προς κυβέρνηση: Αλλάξτε το Ασφαλιστικό γιατί δεν πατάμε πόδι στην Αθήνα

Μπορεί να ήταν η καθιερωμένη δευτεριάτικη σύσκεψη αυτή που έγινε υπο τον πρωθυπουργό, όμως η σύσκεψη αυτή είχε χαρακτήρα κατεπείγοντος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίσθηκε μετά και τις έντονες αντιρρήσεις των θεσμών για το Ασφαλιστικό να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν η νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης. Μάλιστα αποφασίσθηκε ότι θα την παραδώσουν μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Οι θεσμοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο να διαμορφωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο η νέα βάση για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, πάλι, επιμένει ότι παραμένει στόχος να έρθει στην βουλή το πρώτο 15νθημερο Φεβρουαρίου. Έτσι τα τεχνικά κλιμάκια θα πατήσουν πόδι στην Αθήνα αφού διαπιστώσουν ότι υπάρχει πεδίο συμφωνίας ειδικά στο Ασφαλιστικό.

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε αυτό από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράϊτχαρτ.  «Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Α. Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ προσθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες».
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η ίδια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα μεταβεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποφασίστηκε να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για το Ασφαλιστικό. Η κίνηση αυτή θεωρείται καθαρά κίνηση τακτικής προκειμένου να υποχρεωθεί να πάρει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκπομπή στο YouTube από υποστηρικτές της Μαρίας Καρυστιανού ενόψει ανακοινώσεων για το νέο κόμμα: «500.000 Άνθρωποι Ετοιμάζουν Κάτι Μεγάλο»
Το βίντεο ξεκίνησε με το σύμβολο του περιστεριού με την ελιά, το οποίο είχε εμφανιστεί και στην πρώτη αφίσα προαναγγελίας της πολιτικής πρωτοβουλίας
Μαρία Καρυστιανού
Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα 30 προτεινόμενα άρθρα για τροποποίηση – Τι αλλάζει για άρθρο 16, φόρους και νομιμότητα
Στο κείμενο, που δόθηκε πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνεται ότι η ανταπόκριση των βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος «ξεπέρασε κάθε προσδοκία»
Συνταγματική Αναθεώρηση
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών εφόσον το επιθυμούν, είμαστε μια γροθιά
«Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές θα πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι μαζί»
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
48
Γιάνης Βαρουφάκης: Έκανα 3ωρη εικονική διαπραγμάτευση με τον Γερμανό πρέσβη, είχε νοοτροπία κατακτητή – Ο Τσίπρας χαριεντιζόταν με τον ανόητο Ντάισελμπλουμ
Δεν συγχωρεί, όπως είπε, τον Αλέξη Τσίπρα επειδή χαριεντίζονταν στο Μαξίμου με τον Ντάισελμπλουμ μετά το μνημόνιο
Ο Γιάνης Βαρουφάκης
14
Σε τροχιά εκλογών το ΠΑΣΟΚ: Πώς «κάηκε» η επιστροφή της Τζάκρη – Η τετραήμερη εργασία και η διεύρυνση
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια υποδέχθηκαν όλοι στην συνεδρίαση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τετραήμερη εργασία, η οποία πάντως, εξηγήθηκε ότι αφορά σε επιχειρήσεις άνω των είκοσι εργαζομένων
O Νίκος Ανδρουλάκης 8
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ: Οι «ανησυχούντες» ομιλητές, η «κόκκινη γραμμή» του Μαξίμου και η Συνταγματική Αναθεώρηση
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι ισορροπητική και θα εκφράζει και τους βουλευτές και το Μέγαρο Μαξίμου
Κοινοβουλευτική της Νέας Δημοκρατίας