Πολιτική

Δανειστές προς κυβέρνηση: Αλλάξτε το Ασφαλιστικό γιατί δεν πατάμε πόδι στην Αθήνα

Μπορεί να ήταν η καθιερωμένη δευτεριάτικη σύσκεψη αυτή που έγινε υπο τον πρωθυπουργό, όμως η σύσκεψη αυτή είχε χαρακτήρα κατεπείγοντος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίσθηκε μετά και τις έντονες αντιρρήσεις των θεσμών για το Ασφαλιστικό να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν η νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης. Μάλιστα αποφασίσθηκε ότι θα την παραδώσουν μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Οι θεσμοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο να διαμορφωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο η νέα βάση για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, πάλι, επιμένει ότι παραμένει στόχος να έρθει στην βουλή το πρώτο 15νθημερο Φεβρουαρίου. Έτσι τα τεχνικά κλιμάκια θα πατήσουν πόδι στην Αθήνα αφού διαπιστώσουν ότι υπάρχει πεδίο συμφωνίας ειδικά στο Ασφαλιστικό.

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε αυτό από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράϊτχαρτ.  «Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Α. Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ προσθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες».
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η ίδια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα μεταβεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποφασίστηκε να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για το Ασφαλιστικό. Η κίνηση αυτή θεωρείται καθαρά κίνηση τακτικής προκειμένου να υποχρεωθεί να πάρει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 125
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 100