Πολιτική

Δανειστές προς κυβέρνηση: Αλλάξτε το Ασφαλιστικό γιατί δεν πατάμε πόδι στην Αθήνα

Μπορεί να ήταν η καθιερωμένη δευτεριάτικη σύσκεψη αυτή που έγινε υπο τον πρωθυπουργό, όμως η σύσκεψη αυτή είχε χαρακτήρα κατεπείγοντος.

Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίσθηκε μετά και τις έντονες αντιρρήσεις των θεσμών για το Ασφαλιστικό να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν η νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης. Μάλιστα αποφασίσθηκε ότι θα την παραδώσουν μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Οι θεσμοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο να διαμορφωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο η νέα βάση για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, πάλι, επιμένει ότι παραμένει στόχος να έρθει στην βουλή το πρώτο 15νθημερο Φεβρουαρίου. Έτσι τα τεχνικά κλιμάκια θα πατήσουν πόδι στην Αθήνα αφού διαπιστώσουν ότι υπάρχει πεδίο συμφωνίας ειδικά στο Ασφαλιστικό.

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε αυτό από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράϊτχαρτ.  «Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Α. Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ προσθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες».
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η ίδια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα μεταβεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποφασίστηκε να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για το Ασφαλιστικό. Η κίνηση αυτή θεωρείται καθαρά κίνηση τακτικής προκειμένου να υποχρεωθεί να πάρει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την ανάρτηση Μητσοτάκη και τα Τέμπη: «Δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις Φλωρίδη»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό για το εισόδημα, την ακρίβεια, τη δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία και τις αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών
Ολομέλεια της Βουλής 6
Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Από τους καφέδες του Συνεδρίου στο «όχι» στο γιουβέτσι της μητέρας του και τη δίαιτα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά σε σύντομες ερωτήσεις νέων συνέδρων για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις πιο χαλαρές στιγμές του στο περιθώριο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου
Νίκος Ανδρουλάκης
7
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη