Πολιτική

Δανέλλης σε Θεοδωράκη: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. "Τρικυμία" στο Ποτάμι για την στάση του βουλευτή. Ποιοι θέτουν θέμα ακόμη και διαγραφής του. Ο Σπύρος Δανέλλης είναι ο 151ος βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση.

Την απάντηση ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη για στήριξη των Πρεσπών, αλλά όχι της κυβέρνησης στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.  Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον βουλευτή το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του, δίνοντάς του προθεσμία μέχρι απόψε, για να πάρει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την θετική απάντηση.

Αν και από την Σεβαστουπόλεως δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για την στάση του κυρίου Δανέλλη, το ενδεχόμενο διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Χαρακτηριστικές ήταν άλλωστε οι δηλώσεις του βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά πως αν ο Σπύρος Δανέλλης επιμείνει στην στήριξη της κυβέρνησης, θα είναι μονόδρομος η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ακόμη πιό οξύς ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός, που με ανάρτησή του στο Twitter ουσιαστικά πρότεινε να μην ψηφίσει το ποτάμι ούτε τη συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον ο κ. Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιπλέον είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει τον Σπύρο Δανέλλη “δραπέτη” από το κόμμα του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού – παρόντος του Σπύρου Δανέλλη – αποφάσισε ότι είναι αντίθετη στην ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως τελικώς αποφάσισε να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Δανέλλης εμφανίζεται ως ο 151ος βουλευτής που προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται δεδομένοι: οι τέσσερις των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και η ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση (σ.σ.: είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό), αλλά τώρα εμφανίζει εαυτόν ν’ άλλαξε γνώμη.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά