Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δανέλλης σε Θεοδωράκη: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Δανέλλης σε Θεοδωράκη: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.
“Τρικυμία” στο Ποτάμι για την στάση του βουλευτή.
Ποιοι θέτουν θέμα ακόμη και διαγραφής του.
Ο Σπύρος Δανέλλης είναι ο 151ος βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση.

Την απάντηση ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη για στήριξη των Πρεσπών, αλλά όχι της κυβέρνησης στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.  Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον βουλευτή το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του, δίνοντάς του προθεσμία μέχρι απόψε, για να πάρει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την θετική απάντηση.

Αν και από την Σεβαστουπόλεως δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για την στάση του κυρίου Δανέλλη, το ενδεχόμενο διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Χαρακτηριστικές ήταν άλλωστε οι δηλώσεις του βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά πως αν ο Σπύρος Δανέλλης επιμείνει στην στήριξη της κυβέρνησης, θα είναι μονόδρομος η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ακόμη πιό οξύς ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός, που με ανάρτησή του στο Twitter ουσιαστικά πρότεινε να μην ψηφίσει το ποτάμι ούτε τη συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον ο κ. Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιπλέον είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει τον Σπύρο Δανέλλη “δραπέτη” από το κόμμα του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού – παρόντος του Σπύρου Δανέλλη – αποφάσισε ότι είναι αντίθετη στην ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως τελικώς αποφάσισε να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Δανέλλης εμφανίζεται ως ο 151ος βουλευτής που προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται δεδομένοι: οι τέσσερις των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και η ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση (σ.σ.: είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό), αλλά τώρα εμφανίζει εαυτόν ν’ άλλαξε γνώμη.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις