Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Debate – Εκλογές 2015: Ο Τσίπρας, ο Μεϊμαράκης και οι… κόκκινες κάρτες τους!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλα είναι έτοιμα για το δεύτερο debate για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά μονομάχοι θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πρωταγωνίστριες οι… κόκκινες κάρτες τους!

Σήμερα (14/09/2015) το βράδυ στις 21:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ομόλογός του της Νέας Δημοκρατίας θα σταθούν απέναντι για την τελική μάχη που σύμφωνα με τα επιτελεία τους μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι… θρίλερ.

Στόχος και των δυο να ενισχύσουν το ηγετικό τους προφίλ και να πείσουν τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν το κόμμα που ο καθένας εκπροσωπεί.

Από τη μια, ο Αλέξης Τσίπρας θα σταθεί ξανά στο ότι η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί το παλιό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή και θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της συνέχισης των ερευνών κατά τις διαφθοράς, προβάλλοντας τις νέες ανακρίσεις για τη λίστα Λαγκάρντ.

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να επιχειρήσει ανοίγματα σε όσους θέλουν πολιτική σταθερότητα, θα προτάξει την ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας και θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τους μήνες που έμεινε στην εξουσία.

Στο αποψινό debate όμως, πρωταγωνιστές δεν θα είναι μόνο οι δυο πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι… κόκκινες κάρτες τους!

Προκειμένου η νέα τηλεμαχία να είναι πιο… “ζωντανή” από εκείνη όλων των πολιτικών αρχηγών, τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφάσισαν να επιτραπούν οι παρεμβάσεις και η συζήτηση ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Οι δυο αρχηγοί και ο συντονιστής (Πάνος Χαρίτος) θα είναι όρθιοι και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας καθιστοί, ενώ το πλάνο θα είναι διπλό για να καταγράφονται οι αντιδράσεις.

Θα προστεθεί ακόμη ένας γύρος ερωτήσεων από τον συντονιστή, εκτός των προκαθορισμένων ερωτήσεων.

Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μπορούν να παρεμβαίνουν και να σχολιάζουν ο ένας τις απαντήσεις του άλλου κάνοντας χρήση της… “κόκκινης κάρτας”. Η οποία (δυστυχώς) είναι συμβολική και όταν ο ένας από τους δυο αρχηγούς θέλει να κάνει παρέμβαση, θα ειδοποιεί με ένα νόημα τον συντονιστή της συζήτησης.

Κάθε αρχηγός θα δεχτεί 12 ερωτήσεις και έχει δικαίωμα να… δείξει κόκκινη κάρτα στον αντίπαλό του τρεις φορές σε κάθε ενότητα και για ένα λεπτό.

Οι ενότητες πάνω στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δυο αρχηγοί είναι τέσσερις. Οι ερωτήσεις θα έχουν διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 90 δευτερόλεπτα.

Ο πρώτος γύρος θα αφορά στην εσωτερική και την εξωτερική πολιτική.
Στον δεύτερο γύρο ο κάθε αρχηγός έχει δικαίωμα να ρωτήσει τον αντίπαλό του. Η ερώτηση θα έχει διάρκεια ένα λεπτό και η απάντηση 1:45. Αν ο αρχηγός που ρώτησε το θελήσει, θα μπορεί να σχολιάσει για 30 δευτερόλεπτα.
Στον τρίτο γύρο ο συντονιστής μπορεί να κάνει δυο ίδιες ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό και κάθε ερώτηση πρέπει να έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει δέσμευση ενότητας αλλά ούτε και δικαίωμα για follow up. Η διάρκεια της απάντησης πρέπει να είναι 1:00 και οι αρχηγοί έχουν δικαίωμα “κάρτας” και ένα λεπτό για να σχολιάσουν.
Στον τέταρτο και τελευταίο γύρο, ο κάθε αρχηγός θα έχει 2 λεπτά χρόνο για το τελευταίο του μήνυμα. Πρώτος θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στη διάρκεια του debate θα γίνουν και δυο διαλείμματα, τη διάρκεια των οποίων θα συναποφασίσουν τα κανάλια που θα δείχνουν την τηλεμαχία.

Πηγή: Έθνος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε