Πολιτική

Debate πολιτικών αρχηγών: “Απροσδόκητα σκληρός αντίπαλος ο Μεϊμαράκης”

Στο χθεσινοβραδινό debate του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εν όψει των εκλογών την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου αναφέρονται δυο δημοσιεύματα, ένα στην ιστοσελίδα POLITICO και ένα στον EUOBSERVER.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο δημοσίευμα στο POLITICO, υπό τον τίτλο «Ο Μεϊμαράκης κατηγορεί τον Τσίπρα για “αμνησία”», επισημαίνεται ότι ο «συντηρητικός και κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερος» Μεϊμαράκης «αποδεικνύεται ένας απροσδόκητα σκληρός αντίπαλος για το σαραντάχρονο Αλέξη Τσίπρα, δυσκολεύοντας τα σχέδια του για εύκολη επανεκλογή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε, όπως αναφέρεται, τον κ. Τσίπρα ότι μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου άρχισε να πάσχει από αμνησία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε θέση να ψηφίσουν τα μέτρα εφαρμογής του Μνημονίου και προειδοποίησε για τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών. Όσον αφορά την πολιτική του, υποσχέθηκε σταθερότητα, επενδύσεις και ευρείες μετεκλογικές συνεργασίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρεται, υπενθύμισε ότι ο αντίπαλός του εκπροσωπεί το παρελθόν, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή και την φτωχή διαπραγμάτευση του προηγούμενου πακέτου διάσωσης -το οποίο ευθύνεται για τα επαχθή μέτρα λιτότητας.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων πρόωρων εκλογών, αλλά και τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, και σημείωσε ότι ένας μεγάλος φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός θα καταστήσει τη Χρυσή Αυγή μείζονα αντιπολίτευση.

Στον EUOBSERVER αναφέρεται ότι ο Τσίπρας αποκλείει «”παρά φύσει” μεγάλο συνασπισμό», επισημαίνοντας την επαναλαμβανόμενη άρνηση του Αλέξη Τσίπρα -κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής διαμάχης- να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ. Αναφέρεται, επίσης, ότι τόνισε την ανάγκη να υπάρξει είτε μια προοδευτική, είτε μια συντηρητική κυβέρνηση. Από την πλευρά του, σχολιάζει το δημοσίευμα, ο Β. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε πιο συμφιλιωτικός, τονίζοντας ότι ένας μεγάλος συνασπισμός θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την οικονομική στενωπό και θα εγγυηθεί την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο κόμμα δεν πρόκειται να έχει πλειοψηφία και θα πρέπει να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ρυθμιστικό ρόλο ενδέχεται να παίξουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι καθώς και το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 16