Πολιτική

Debate πολιτικών αρχηγών: “Απροσδόκητα σκληρός αντίπαλος ο Μεϊμαράκης”

Στο χθεσινοβραδινό debate του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εν όψει των εκλογών την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου αναφέρονται δυο δημοσιεύματα, ένα στην ιστοσελίδα POLITICO και ένα στον EUOBSERVER.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο δημοσίευμα στο POLITICO, υπό τον τίτλο «Ο Μεϊμαράκης κατηγορεί τον Τσίπρα για “αμνησία”», επισημαίνεται ότι ο «συντηρητικός και κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερος» Μεϊμαράκης «αποδεικνύεται ένας απροσδόκητα σκληρός αντίπαλος για το σαραντάχρονο Αλέξη Τσίπρα, δυσκολεύοντας τα σχέδια του για εύκολη επανεκλογή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε, όπως αναφέρεται, τον κ. Τσίπρα ότι μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου άρχισε να πάσχει από αμνησία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε θέση να ψηφίσουν τα μέτρα εφαρμογής του Μνημονίου και προειδοποίησε για τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών. Όσον αφορά την πολιτική του, υποσχέθηκε σταθερότητα, επενδύσεις και ευρείες μετεκλογικές συνεργασίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρεται, υπενθύμισε ότι ο αντίπαλός του εκπροσωπεί το παρελθόν, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή και την φτωχή διαπραγμάτευση του προηγούμενου πακέτου διάσωσης -το οποίο ευθύνεται για τα επαχθή μέτρα λιτότητας.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων πρόωρων εκλογών, αλλά και τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, και σημείωσε ότι ένας μεγάλος φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός θα καταστήσει τη Χρυσή Αυγή μείζονα αντιπολίτευση.

Στον EUOBSERVER αναφέρεται ότι ο Τσίπρας αποκλείει «”παρά φύσει” μεγάλο συνασπισμό», επισημαίνοντας την επαναλαμβανόμενη άρνηση του Αλέξη Τσίπρα -κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής διαμάχης- να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ. Αναφέρεται, επίσης, ότι τόνισε την ανάγκη να υπάρξει είτε μια προοδευτική, είτε μια συντηρητική κυβέρνηση. Από την πλευρά του, σχολιάζει το δημοσίευμα, ο Β. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε πιο συμφιλιωτικός, τονίζοντας ότι ένας μεγάλος συνασπισμός θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την οικονομική στενωπό και θα εγγυηθεί την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο κόμμα δεν πρόκειται να έχει πλειοψηφία και θα πρέπει να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ρυθμιστικό ρόλο ενδέχεται να παίξουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι καθώς και το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη