Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Delia is leaving the building – Η Βελκουλέσκου μας αφήνει

Delia is leaving the building – Η Βελκουλέσκου μας αφήνει

Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού με την Ντέλια Βελκουλέσκου και κανείς δεν θα της κουνήσει το μαντήλι. Η σκληρή του ΔΝΤ αποχωρεί από επικεφαλής του κλιμακίου στην Ελλάδα. Θα την αντικαταστήσει ο Πίτερ Ντόλμαν.

Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Λευκορωσία. Είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία.

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι η Βελκουλέσκου είχε ζητήσει να αποχωρήσει.

Ποια είναι η Ντέλια Βελκουλέσκου

Η Ντέλια Βελκουλέσκου γεννήθηκε το 1975 ως Ντέλια Μοράρου, στην πόλη Σιμπίου στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Εξ ου και το παρατσούκλι Δρακουλέσκου.

Η Βελκουλέσκου το 1992, κέρδισε υποτροφία για σπουδές στις ΗΠΑ, στο Κολλέγιο Wilson, ενώ αργότερα αναγορεύθηκε διδάκτωρ Οικονομικών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στις ΗΠΑ γνώρισε και τον σύζυγό της Βίκτορ Βελκουλέσκου, καθηγητή Ογκολογίας. Είναι υπάλληλος του ΔΝΤ από το 2002. To 2009, συνέγραψε μελέτη για την ελληνική οικονομία, σε συνεργασία με την Ισπανίδα Μαριαλούζ Μορένο Μπαντία και τον Ολλανδό Μπομπ Τράα.

Η επεισοδιακή παρουσία της στην Κύπρο

Πριν έρθει στην Αθήνα, η Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν στην Κύπρο. Εκεί, είχε βγάλει πολλές φορές από τα ρούχα του τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός που τους είχε προκαλέσει που την πλήρωσε μια καρέκλα την οποία σχεδόν εκσφενδόνισε εναντίον της ο Πρόεδρος της Κύπρου.

«Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου», φέρεται να της είχε πει.

Εδώ, για το πόσο σκληρή ήταν το γνωρίζουν μόνο όσοι διαπραγματεύθηκαν μαζί της. Οι θέσεις της πάντως ήταν αμετακίνητες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις