Πολιτική

Delia is leaving the building – Η Βελκουλέσκου μας αφήνει

Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού με την Ντέλια Βελκουλέσκου και κανείς δεν θα της κουνήσει το μαντήλι. Η σκληρή του ΔΝΤ αποχωρεί από επικεφαλής του κλιμακίου στην Ελλάδα. Θα την αντικαταστήσει ο Πίτερ Ντόλμαν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Λευκορωσία. Είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία.

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι η Βελκουλέσκου είχε ζητήσει να αποχωρήσει.

velculescu

Ποια είναι η Ντέλια Βελκουλέσκου

Η Ντέλια Βελκουλέσκου γεννήθηκε το 1975 ως Ντέλια Μοράρου, στην πόλη Σιμπίου στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Εξ ου και το παρατσούκλι Δρακουλέσκου.

Η Βελκουλέσκου το 1992, κέρδισε υποτροφία για σπουδές στις ΗΠΑ, στο Κολλέγιο Wilson, ενώ αργότερα αναγορεύθηκε διδάκτωρ Οικονομικών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

velculescu

Στις ΗΠΑ γνώρισε και τον σύζυγό της Βίκτορ Βελκουλέσκου, καθηγητή Ογκολογίας. Είναι υπάλληλος του ΔΝΤ από το 2002. To 2009, συνέγραψε μελέτη για την ελληνική οικονομία, σε συνεργασία με την Ισπανίδα Μαριαλούζ Μορένο Μπαντία και τον Ολλανδό Μπομπ Τράα.

Η επεισοδιακή παρουσία της στην Κύπρο

Πριν έρθει στην Αθήνα, η Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν στην Κύπρο. Εκεί, είχε βγάλει πολλές φορές από τα ρούχα του τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

velculescu

Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός που τους είχε προκαλέσει που την πλήρωσε μια καρέκλα την οποία σχεδόν εκσφενδόνισε εναντίον της ο Πρόεδρος της Κύπρου.

«Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου», φέρεται να της είχε πει.

Εδώ, για το πόσο σκληρή ήταν το γνωρίζουν μόνο όσοι διαπραγματεύθηκαν μαζί της. Οι θέσεις της πάντως ήταν αμετακίνητες.

velculescu

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
9
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 132