Πολιτική

Δεν ανησυχούν στη ΝΔ για το πόρισμα της Εξεταστικής για την υγεία – Στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνταγματική αναθεώρηση

Η χαλαρή βόλτα την οποία επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εδώ και δυο χρόνια, περίπου, «έδρα» της ΝΔ, το Μοσχάτο, ουδόλως συμβαδίζει με τον πυρετό που επικρατεί στο επιτελείο της οδού Πειραιώς.

Η ομιλία Μητσοτάκη την Τρίτη, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, και η αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελούν ένα μείζον γεγονός για την αξιωματική αντιπολίτευση. Κυρίως διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο σχεδιάζεται να δοθεί απάντηση στην πλευρά της κυβέρνησης για όσα καταλογίζουν τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ περί υποκριτικής στάσης για την αλλαγή του Συντάγματος, με αιχμή το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86.

Μια διάταξη την οποία, όπως τονίζουν από την Πειραιώς, πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει να αναθεωρηθεί από το 2006 και μάλιστα κινούμενος εκτός γραμμής τότε της ΝΔ.

Η υπόθεση του νόμου περί ευθύνης υπουργών φαίνεται πως έχει άμεση σχέση με όσα ακούγονται για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υγεία και το ενδεχόμενο παραπομπής τεσσάρων πρώην υπουργών της ΝΔ (κι ενός του ΠΑΣΟΚ) σε προκαταρκτική επιτροπή (Προανακριτική).

Στη ΝΔ εκτιμούν πως και αυτή η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια αντιπερισπασμού εκ μέρους της κυβέρνησης, μέσω της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Πιστεύουν πάντως πως σε κάθε περίπτωση θα οδηγηθεί σε ένα ακόμη φιάσκο, όπως σε φιάσκο οδηγήθηκαν κι οι ίδιες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού κι όμως καθυστέρησαν και το πόρισμα θα εκδοθεί έτσι σε οιονεί προεκλογική περίοδο, για προφανείς λόγους.

Ενδεικτικές είναι, άλλωστε, οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς (σ.σ.: για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ): «Η Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία έχει εξελιχθεί στο απόλυτο φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα από αυτή την Επιτροπή που να οδηγεί σε ενδεχόμενες προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες. […] Η ίδια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στην υπόθεση του κ. Κουρουμπλή και της Novartis, έχει αποφανθεί ότι η απιστία είναι παραγραφέν αδίκημα. Δεν μπορεί να είναι παραγραφέν για τον κ. Κουρουμπλή και να μην είναι για τους άλλους», δήλωσε (Open TV) ο κ. Γεωργιάδης.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος αλλά με ανοικτούς δρόμους – Υπάρχει κίνδυνος να στραφούν κομμάτια της κοινωνίας απέναντί τους
Ακραίες κινητοποιήσεις μπορεί να στρέψουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας απέναντι στους αγρότες που μπορεί να έχουν δικαιολογημένα αιτήματα
μπλόκο
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα