Πολιτική

Δεν έχουν καταλάβει τίποτα! Επιμένουν για κλήσεις της τροχαίας ανάλογα με το εισόδημα!

Δεν έχουν καταλάβει τίποτα! Και με τα λεγόμενά τους δείχνουν ότι είναι ταξικό ακόμα και το θέμα των προστίμων! Ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων, Νίκος Μαυραγάνης μίλησε και σήμερα για το θέμα των τροχαίων παραβάσεων και των προστίμων και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις αλλαγές που σκέπτεται για ασφαλέστερη οδήγηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98 ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το υπουργείο μετά απο σχετική συζήτηση που γίνεται και στη βουλή εξετάζει μια σειρά αλλαγών ωστε να διασφαλιστεί η ασφαλής οδήγηση και μα σταματήσει ο ακήρυχτος πόλεμος στους δρόμους με τόσες ζωές που χάνονται καθημερινά».

Όπως είπε εξετάζεται όποιοι παραβάτες προκαλούν τροχαία δυστυχήματα και πολύ περισότερο όταν ειναι θανατηφόρα, εκτός απο τα πρόστιμα και την ποινή που καθορίσει ο νόμος αν καταδικαστεί, να μπορεί στη συνέχεια να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε νοσοκομεία που νοσηλεύονται όσοι είχαν τροχαία ατυχήματα, ωστε να παίρνουν ως βίωμα τον πόνο που προκάλεσαν.

Επέμεινε όμως και στον παραλογισμό οι κλήσεις που θα κόβονται να είναι ανάλογες με το εισόδημα. «Ενα μέτρο», είπε, «είναι οι κλήσεις της τροχαίας σε όσους παρανομούν στον ΚΟΚ να υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο. Άλλη κλήση να πληρώνει αυτός που έχει εισόδημα 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και άλλο ποσό στην κλήση να πληρώνει αυτός που το εισόδημα του φτάνει τις 100.000 το χρόνο για παράδειγμα».

Σε οτι αφορά το θέμα της εκπαίδευσης νέων οδηγών, ο υφυπουργός δεν έκρυψε οτι μελετώνται διαφορες αλλαγές και στον τρόπο απόκτησης διπλώματος σε οτι αφορά τους εξεταζόμενους αλλά και τους εκπαιδευτές. Μπορεί να ειναι με κάμερα μέσα στο αυτοκίνητο, με ενα κέντρο ελέγχου με το υπουργείο, «υπάρχουν διάφορες σκέψεις που μελετάμε, οπως επίσης θα προτείνουμε στο υπουργείο Παιδείας να εντάξει ως μάθημα στο σχολείο το μάθημα της οδικής αγωγής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 7
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5