Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Δεν θέλουμε υπουργούς παρατηρητές, αλλά μεταρρυθμιστές

Δεν θέλουμε υπουργούς παρατηρητές, αλλά μεταρρυθμιστές

Δεν ξέρω αν ο υπουργός Οικονομικών το κατάλαβε. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκάλυψε συνειδητά, μία από τις μεγάλες κακοδαιμονίες που ταλανίζουν τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο τους επενδυτές.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση για την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό, είπε: «Είναι πολλοί οι φορείς, πολλές οι μετεγκαταστάσεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όταν έχουμε το σχέδιο του επενδυτή θα χρειαστεί ένα εξάμηνο». Δηλαδή φέξε με και γλίστρησα, που λέει ο λαός όταν βλέπει ότι κάτι δεν προχωρά.

Οφείλουμε πάντως, να αποδώσουμε τα εύσημα ειλικρίνειας στον κύριο υπουργό. Είπε την αλήθεια.

Και αμέσως μετά να τον ρωτήσουμε: Πώς ανέχεστε τέτοιες καταστάσεις κύριε υπουργέ; Πως επιτρέπετε να εμπλέκονται δεκάδες φορείς και να λιμνάζουν έργα αναγκαία όχι μόνο για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά για την ανάπτυξη της χώρας και τη μείωση της ανεργίας (σε 75.000 υπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν);

Βεβαίως, ακολουθεί και το επόμενο λογικό ερώτημα. Πιστεύετε πως με τόσο μεγάλη γραφειοκρατία, δαιδαλώδεις διαδικασίες και την εμπλοκή δεκάδων φορέων στα έργα θα προσελκύσετε επενδύσεις; Πιστεύετε πως θα βρεθούν τρελοί να έρθουν να επενδύσουν όταν εσείς δεν γνωρίζετε πότε θα ξεμπλοκάρει μία επένδυση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας;

Κύριε Τσακαλώτο σας επαινούμε για την ειλικρίνειά σας. Ομως, δεν είστε στη θέση αυτή για να κάνετε διαπιστώσεις. Αυτός ο ρόλος ανήκει στους παρατηρητές. Εσείς δεν είστε παρατηρητής, αλλά υπουργός και συνεπώς καλείστε να βρείτε λύσεις, να πάρετε αποφάσεις, να γκρεμίσετε το διεφθαρμένο κράτος, να πατάξετε τη γραφειοκρατία για να έρθουν επενδυτές και να πάει η χώρα μπροστά.

Αν κύριε Τσακαλώτο εσείς και οι άλλοι υπουργοί περιορίζεστε σε διαπιστώσεις, όσο ειλικρινείς κι΄ αν είστε, δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας.

Είστε υπουργοί για να να παίρνετε αποφάσεις, να προωθείτε μεταρρυθμίσεις. Τουλάχιστον αυτό μας υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά.

Οσοι δεν κάνετε τα προαναφερόμενα δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας. Και να ξέρετε πως θα το πληρώσετε, γιατί χωρίς μεταρρυθμίσεις ριζικές και ριζοσπαστικές που θα αλλάξουν τα πάντα, δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα και συνεπώς ούτε για την κυβέρνηση.

Από διαπιστώσεις και παρατηρήσεις χορτάσαμε. Εργο περιμένουμε κύριοι υπουργοί. Αδημονούμε και αγωνιούμε να το δούμε. Είναι η μόνο ελπίδα για εμάς τους πολίτες, αλλά και για εσάς…
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε