Πολιτική

Δένδιας για Belharra: Αιχμή του δόρατος για το Πολεμικό Ναυτικό – Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η φρεγάτα «Κίμων», μαζί με τις άλλες δύο Belharra που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra με την ονομασία «Κίμων» στο Λοριάν της Γαλλίας.

Υπογράμμισε ότι είναι «χαρά και τιμή που βρίσκομαι πάνω στο κατάστρωμα της φρεγάτας “Κίμων” της νέας υπερσύγχρονης φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».

«Περνάμε», ανέφερε, «σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα».

Επισήμανε, αναφερόμενος στη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας, ότι «βλέπουμε ένα ακόμη αποτέλεσμα της συμφωνίας» που μαζί με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, «είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία» και δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 11
Στα «κόκκινο» η κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ με αφορμή το άρθρο του Καρτερού: Ο ακροδεξιός Καμμένος και οι καταγγελίες της Χαριλάου Τρικούπη
Σε αυτό το σκηνικό, που όλα δείχνουν πως θα διατηρηθεί πολεμικό τις επόμενες μέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα και να επικεντρωθεί στα σημαντικά
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ