Πολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία – Παρέδωσα επιστολή του πρωθυπουργού στον γ.γ. του ΟΗΕ

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετά την συνάντησή του με τον γ.γ. του ΟΗΕ. Ο κ. Δένδιας είπε ότι διάλογος δεν μπορεί να γίνει με τα τουρκικά πλοία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον γ.γ. του ΟΗΕ, παρέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας είπε ότι η συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ήταν ένα ευχάριστο γεγονός από μόνο του. «Είναι ένας παλιός φίλος της χώρας μας και ένα εξαιρετικά έμπειρο άτομο στα τεκταινόμενα στην περιοχή, είπε. Και πρόσθεσε: «Μου έδωσε την ευκαιρία να του εξηγήσω τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, πως η τουρκική παραβατικότητα δημιουργεί προβλήματα στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή και επίσης κουβεντιάσαμε για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αντίγραφο της οποίας εθιμοτυπικά του έδωσα. Του παρέδωσα επιστολή του Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παράκληση του Πρωθυπουργού να την διαβιβάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και επίσης είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το μέλλον του Κυπριακού προβλήματος. Το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τις τουρκοκυπριακές «εκλογές».

Στο ερώτημα αν είναι δυσαρεστημένη η Αθήνα, από το έγγραφο που προσκόμισε ο κ. Stoltenberg σε Ελλάδα και Τουρκία απάντησε: 

«Δεν έχουμε μελετήσει το έγγραφο και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω για δυσαρέσκεια ή ευαρέσκεια. Αυτό όμως που θέλω να επαναλάβω είναι αυτό που περιέχεται στις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει πει ξεκάθαρα ότι διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Όχι όμως όσο τα τουρκικά πλοία παραμένουν εκεί».

Τέλος, στο ερώτημα αν είναι  στις σκέψεις της Ελλάδας προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τουρκικές απειλές οι οποίες στρέφονται και κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή είπε: 

«Η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι πάντα δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους των Ηνωμένων Εθνών, και κατά συνέπεια και της χώρας μας. Το πότε όμως, κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αυτό είναι πάντα θέμα το οποίο αποφασίζεται υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου