Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δένδιας και Τσαβούσογλου συμφώνησαν ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές – Οργή Ελλάδας για τα Βαρώσια

Δένδιας και Τσαβούσογλου συμφώνησαν ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές – Οργή Ελλάδας για τα Βαρώσια

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν σύντομο τετ α τετ στη Μπρατισλάβα. Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας είναι ομιλητές στο Globsec Forum και στο πλαίσιο αυτού συναντήθηκαν για λίγα λεπτά. 

Η συνάντηση δεν ήταν επίσημη και ούτε είχε ανακοινωθεί, αλλά ήταν γνωστό πως Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου επρόκειτο να τα… πουν στη Μπρατισβλάβα. 

Στην ολιγόλεπτη συνάντησή τους, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αντίδραση της Ελλάδας για  τα Βαρώσια.

 

Όλα αυτά σε ένα… τραπεζάκι όπου οι δυο υπουργοί κάθισαν για λίγο. 

 

Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι η πρώτη που γίνεται πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, η οποία συμφωνήθηκε πρόσφατα από την Ελλάδα και την Τουρκία και, όπως σημειώνουν και τουρκικά ΜΜΕ, είναι η πρώτη που γίνεται σε υψηλό επίπεδο ύστερα από την πρόσφατη περίοδο έντασης. Οι δυο ΥΠΕΞ συζήτησαν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Ερωτηθείς για το τετ α τετ του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως κάθε διαύλος επικοινωνίας είναι μια εξέλιξη θετική. Σημείωσε ότι το βασικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη.  

“Επιδιώκουμε την επίλυση της μόνης διαφοράς που έχουμε, για τις θαλάσσιες ζώνες” τόνισε ο Στέλιος Πέτσας και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αφήσει τις προκλήσεις όχι μόνο αυτές που αφορούν στις διμερείς σχέσεις αλλά και για το Κυπριακό (με αφορμή τα Βαρώσια) να περάσουν έτσι “γιατί έρχονται σε σύγκρουση με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις