Πολιτική

Δένδιας: Ο Τσαβούσογλου δεσμεύτηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεσμεύθηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές, έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Πρίστινα τόνισε πως “η τουρκική πλευρά, ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία”.

«Έτσι είναι η σειρά. Η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με την επίσκεψη στην Πρίστινα, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Μάλιστα τόνισε πως στις επαφές του στην Πρίστινα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών».

«Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας», είπε και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Κατά την επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο κ. Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι (Avdullah Hoti), την υπουργό Εξωτερικών, Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα (Meliza Haradinaj-Stublla) και την πρόεδρο της Βουλής Βιόσα Οσμάνι (Vjosa Osmani).

Συναντήθηκε ακόμη με στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) που μετέχει στην KFOR, ενώ επισκέφθηκε το Σερβο-Ορθόδοξο Μοναστήρι της Gracanica.

Τον κ. Δένδια συνόδευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 17
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32