Πολιτική

Δένδιας: Ο Τσαβούσογλου δεσμεύτηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεσμεύθηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές, έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Πρίστινα τόνισε πως “η τουρκική πλευρά, ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία”.

«Έτσι είναι η σειρά. Η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με την επίσκεψη στην Πρίστινα, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Μάλιστα τόνισε πως στις επαφές του στην Πρίστινα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών».

«Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας», είπε και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Κατά την επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο κ. Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι (Avdullah Hoti), την υπουργό Εξωτερικών, Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα (Meliza Haradinaj-Stublla) και την πρόεδρο της Βουλής Βιόσα Οσμάνι (Vjosa Osmani).

Συναντήθηκε ακόμη με στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) που μετέχει στην KFOR, ενώ επισκέφθηκε το Σερβο-Ορθόδοξο Μοναστήρι της Gracanica.

Τον κ. Δένδια συνόδευσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Χωρίς έρεισμα» οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον ελληνικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα, η τουρκική διπλωματία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πέτυχε την έγκριση από την ΕΕ ενός συμπληρωματικού χάρτη θαλάσσιου σχεδιασμού που επεκτείνεται πάνω σε περιοχές τουρκικής διεκδίκησης
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg για το λιμάνι του Πειραιά: Με τις ΗΠΑ έχουμε υπογράψει αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες χωρίς να αμφισβητούμε επενδύσεις του παρελθόντος
«Έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνίες που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε αμοιβαία επωφελείς ρυθμίσεις χωρίς να αμφισβητούμε τις επενδύσεις που έγιναν στο παρελθόν και των οποίων η δομή πρέπει να γίνει σεβαστή»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg