Πολιτική

Δένδιας: Οι στιγμές επιτάσσουν εθνική ομοψυχία στα εθνικά μας θέματα

«Οι στιγμές επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας τόνισε πως “είναι σημαντικό ότι υπάρχει ανταπόκριση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων σ’ αυτή την απαίτηση των καιρών». Επίσης ανέφερε πως παρόλο που η προηγούμενη ενημέρωση είχε λάβει χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, πολλά συνέβησαν έκτοτε και έκρινε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση.

Αναφορικά με τη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως πρόκειται για «μια συμφωνία, η οποία χαίρει ευρύτατης αποδοχής και στις δύο χώρες».

«Αναδεικνύει διεθνώς ότι η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα για το πώς θα πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ γειτονικών φιλικών χωρών τον 21ο αιώνα, μέσω του καλόπιστου διαλόγου και της αρχής της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σε αντιδιαστολή με τις αδιέξοδες, παράνομες και επικίνδυνες απόπειρες δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας.

Ενημέρωσε ακόμη τους συνομιλητές του για την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία «τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία».

«Συγκρατώ όμως ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ προέβη και σε μια εξαιρετικής σημασίας δήλωση για το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως ορίζεται σαφώς από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας στα 12 μίλια γενικά, αλλά και ειδικά στο Αιγαίο», σημείωσε ο κ. Δένδιας και τόνισε:

«Η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερο βάρος, αν λάβει κανείς υπόψη ότι γίνεται στην Αθήνα. Επίσης είναι μια δήλωση, η οποία καταλύει τον μύθο περί δήθεν αντίρρησης της Ρωσίας για την επέκταση των 12 μιλίων στο Αιγαίο».

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κομμάτων για το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο προσήλθαν στην ενημέρωση και προσέθεσε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμηση
Η προσφυγή συνδέεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για συνεργασία και ανεξόφλητα τιμολόγια περίπου 16.000 ευρώ
Ζωή Κωνσταντοπούλου 14
Γιώργος Γεραπετρίτης από Γενεύη: «Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη
Στην 61η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ ζήτησε στήριξη του θεσμού εν μέσω κρίσης ρευστότητας και παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο την περίοδο 2028–2030
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη
Στην πορισματική του έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία «συγκάλυψη» και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ