Πολιτική

Δένδιας: Οι στιγμές επιτάσσουν εθνική ομοψυχία στα εθνικά μας θέματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι στιγμές επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας τόνισε πως “είναι σημαντικό ότι υπάρχει ανταπόκριση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων σ’ αυτή την απαίτηση των καιρών». Επίσης ανέφερε πως παρόλο που η προηγούμενη ενημέρωση είχε λάβει χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, πολλά συνέβησαν έκτοτε και έκρινε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση.

Αναφορικά με τη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως πρόκειται για «μια συμφωνία, η οποία χαίρει ευρύτατης αποδοχής και στις δύο χώρες».

«Αναδεικνύει διεθνώς ότι η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα για το πώς θα πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ γειτονικών φιλικών χωρών τον 21ο αιώνα, μέσω του καλόπιστου διαλόγου και της αρχής της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σε αντιδιαστολή με τις αδιέξοδες, παράνομες και επικίνδυνες απόπειρες δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας.

Ενημέρωσε ακόμη τους συνομιλητές του για την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία «τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία».

«Συγκρατώ όμως ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ προέβη και σε μια εξαιρετικής σημασίας δήλωση για το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως ορίζεται σαφώς από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας στα 12 μίλια γενικά, αλλά και ειδικά στο Αιγαίο», σημείωσε ο κ. Δένδιας και τόνισε:

«Η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερο βάρος, αν λάβει κανείς υπόψη ότι γίνεται στην Αθήνα. Επίσης είναι μια δήλωση, η οποία καταλύει τον μύθο περί δήθεν αντίρρησης της Ρωσίας για την επέκταση των 12 μιλίων στο Αιγαίο».

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κομμάτων για το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο προσήλθαν στην ενημέρωση και προσέθεσε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ