Πολιτική

Δένδιας: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες ΕΕ για περαιτέρω πρόοδο στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Βελιγράδι.

«Είχαμε σήμερα μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον οποίο ευχαριστώ για το γεύμα που παρέθεσε. Η συζήτηση αναφερόταν κυρίως στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, μετά την τελευταία συμφωνία» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Σερβίας.

Επίσης, του μετέφερε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, και είχαν την ευκαιρία ενός εκτεταμένου διαλόγου για το πώς θα μπορούσαν τα συμπεράσματα αυτού του Διαλόγου να εφαρμοστούν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να παίξει με μια πολύ περιορισμένη ατζέντα, αλλά πολύ σημαντική ατζέντα: τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 31