Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

ΔΕΘ 2017: Η απόφαση Τσίπρα την τελευταία στιγμή ανέτρεψε το πρόγραμμα! [pics]

ΔΕΘ 2017: Η απόφαση Τσίπρα την τελευταία στιγμή ανέτρεψε το πρόγραμμα! [pics]
Φωτογραφία Eurokinissi

Τον χώρο της ΔΕΘ 2017 επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην 20.00 θα εγκαινιάσει την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός επρόκειτο για επισκεφθεί μόλις τρία περίπτερα της ΔΕΘ 2017, κάτι που τελικά δεν έγινε. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να περάσει από όλα τα περίπτερα της Έκθεσης και να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά των πανεπιστημίων.

«Η ΔΕΘ είναι ένας υγιής οργανισμός που μπορεί να παράγει και να προσφέρει στην τοπική οικονομία, αλλά και στην οκονομία της χώρας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι προσπάθειες διεθνοποίησης που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συνάδουν με τη στρατηγική της κυβέρνησης. Αναφερόμενος δε στον θεσμό της τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ, που φέτος είναι η Κίνα, τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να συνεργαστεί με υπερδυνάμεις της οικονομίας. Ευχαρίστησε τέλος τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για το έργο που έχει επιτελέσει, υπογραμμίζοντας τη συλλογική προσπάθεια της εταιρείας με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικής της Έκθεσης.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το περίπτερο 13, όπου έχει αναπτυχθεί η συμμετοχή της τιμώμενης χώρας, Κίνας.
«Η 82η ΔΕΘ είναι το αποκορύφωμα μιας σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που ενισχύεται τα τελευταία χρόνια και έχει ακόμα πολλά να δώσει στο μέλλον» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στην κινεζική αντιπροσωπεία που τον υποδέχθηκε. Σημείωσε δε πως η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μπορούν να διαδραματίσουν ξεχωριστό ρόλο στην σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις