Πολιτική

ΔΕΘ 2017 – Λαζαρίδης: Ο Μητσοτάκης έχει σχέδιο και θέσεις

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει και της παρουσίας του στην 82η Δ.Ε.Θ., περιγράφει σε συνέντευξή του ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», υπογραμμίζει ότι «η απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της αγοράς είναι προϋπόθεση για την εθνική ανάπτυξη».

Και προσθέτει: «Η προσέλκυση επενδύσεων, η απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, η στήριξη νέων επιχειρήσεων αποτελούσαν και αποτελούν πάντα κεντρικό στόχο της πολιτικής μας».

Ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και τονίζει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα. Σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Και όραμα που ταυτίζεται με τις προσδοκίες των Ελλήνων και ιδίως της νέας γενιάς. Στη Δ.Ε.Θ., θα καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις, κοστολογημένες, για τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Πως να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, πως να έρθουν νέες επενδύσεις, πως να μειωθούν οι φόροι. Και, βέβαια, πως να έχουμε νοικοκυρεμένη δημόσια διοίκηση με αξιοκρατία και αξιολόγηση, αλλά χωρίς απολύσεις. Πως να έχουμε καλύτερα δημόσια σχολεία και καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Αλλά και πως να είμαστε ασφαλείς παντού στη χώρα. Και, τελικά, πως να αναστρέψουμε την πορεία της χώρας που γηράσκει, φτωχαίνει και μικραίνει».

Και προσθέτει: «Για τη Νέα Δημοκρατία «Η απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της αγοράς είναι προϋπόθεση για την εθνική ανάπτυξη. Η προσέλκυση επενδύσεων, η απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, η στήριξη νέων επιχειρήσεων αποτελούσαν και αποτελούν πάντα κεντρικό στόχο της πολιτικής μας».

Αναφερόμενος σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τις πρώτες ημέρες που θα είναι στην κυβέρνηση, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Στις 100 πρώτες ημέρες θα δημιουργήσουμε την ισχυρή βάση της Ελλάδας που αξίζει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι – όπως πρόσφατα είπε ο πρόεδρος του Κόμματος – να προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών. Αλλά και σε ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Και σε εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις, που θα στείλουν μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Από την πρώτη στιγμή, να στείλουμε, μέσα και έξω από τη χώρα, το μήνυμα ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και θα αλλάξουν. Θα είμαστε αξιόπιστοι και θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Όπως κάνουμε και σήμερα, που δεν λέμε άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό».

«Πρωτ΄ απ΄ όλα», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης, «δέσμευσή μας είναι να αλλάξουμε το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, μειώνοντας τους φόρους. Αλλά και να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα συγκροτημένο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας που θα φέρνει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Στις προτεραιότητές μας είναι να αναπτύξουμε και ολοκληρωμένο «δίχτυ ασφαλείας» για τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας. Στον δρόμο της ανάπτυξης θα βαδίσουμε όλες και όλοι μαζί, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 146
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29
Μάριος Θεμιστοκλέους: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα να αγωνιστώ για την Ανατολική Αττική
«Έχουμε επιλέξει συνειδητά να ζούμε στην Ανατολική Αττική, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να επενδύσουμε στο μέλλον μας», τονίζει για την υποψηφιότητά του ο υφυπουργός Υγείας
Μάριος Θεμιστοκλέους
Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία μετά την τριμερή με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη: Όσοι θέλουν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, αυτό δεν θα συμβεί
«Πρότεινα να αντιμετωπίσουμε το τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, με τον ίδιο τρόπο που έγιναν οι έρευνες για την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ» είπε ο Νετανιάχου
Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία μετά την τριμερή με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη: Όσοι θέλουν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, αυτό δεν θα συμβεί
42