Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΔΕΘ 2017 Live: Οι πορείες διαμαρτυρίας και τα εγκαίνια από τον Τσίπρα

ΔΕΘ 2017 Live: Οι πορείες διαμαρτυρίας και τα εγκαίνια από τον Τσίπρα
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

– ΔΕΘ 2017 – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
– Την 82η ΔΕΘ εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»
– “Η Ελλάδα γύρισε σελίδα – οργανώνουμε το μέλλον”
– Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
– “Ντου” στο προαύλιο του συνεδριακού κέντρου και συμπλοκές με τα ΜΑΤ
– Φωτογραφίες και βίντεο
– ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ NEWSIT.GR ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Άρχισε σήμερα η ΔΕΘ 2017 που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η ΔΕΘ 2017 είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής.
Μεταξύ αυτών επτά έχουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.
Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στη ΔΕΘ 2017 συμμετέχουν και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. 

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ NEWSIT.GR ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

22.29 Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού

21.17 Άρχισε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

20.54 Οι διαδηλωτές αποχωρούν…

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων, που και φέτος διοργανώθηκαν με αφορμή την 82η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με αιτήματα για κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και για σταθερή εργασία και πλήρη απασχόληση.

Στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, παραμένουν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές από την πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα από εκεί. Κλειστό για τα αυτοκίνητα παραμένει το τμήμα της Εγνατίας μεταξύ των οδών Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου, απέναντι από τα πανεπιστήμια, όπου παραμένουν σε εφαρμογή αστυνομικά μέτρα.

20.30 “Ντου” διαδηλωτών στο προαύλιο του «Ι. Βελλίδης» και συμπλοκές με τα ΜΑΤ, την ώρα που εντός του συνεδριακού κέντρου έχουν αρχίσει τα εγκαίνια…

Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπασαν τα στόρια ασφαλείας που κλείνουν την πύλη και έφτασαν μέχρι τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, όπου βρίσκονταν παραταγμένες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας…

20.20 Τα ΜΑΤ περιφρουρούν συλλογικότητες και αναρχικούς

20.07 Εν αναμονή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει το όραμά του για την χώρα και στον μεγάλο στόχο που είναι η οριστική έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και στην επόμενη ημέρα -μετά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν- εν όψει της τρίτης αξιολόγησης και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

20.06 Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

19.51 Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη

19.40 Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ – Φτάνει στην παραλία

19.15 Δηλώσεις στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ

19.11 Καπνογόνα από τους εργαζόμενους της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων

18.52 Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία και στις δυο κατευθύνσεις, ενώ κλειστή είναι και η Λεωφόρος Στρατού από την Γ’ Σεπτεμβρίου έως και την πλατεία ΧΑΝΘ.

18.43  Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας.
Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

18.41 Εικόνες από τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

18.33 Για τις 6 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΔΕΘ 2017

 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, φραγμούς σε επίκαιρα σημεία, εποπτεία κινητοποιήσεων από αέρος με ελικόπτερο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμό σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Αστυνομίας.

Μπορεί οι αστυνομικοί που θα επιστρατευτούν για τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ να είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι -προσεγγίζοντας τελικώς τους 3.000 με 3.500 χιλιάδες- εντούτοις τα μέτρα θα είναι το ίδιο αυστηρά, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις