Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογικό νόμο: Δεν θα τον αλλάξω εκτός αν το ζητήσει ο Τσίπρας

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογικό νόμο: Δεν θα τον αλλάξω εκτός αν το ζητήσει ο Τσίπρας

Στο ενδεχόμενο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2022. «Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι αλήθεια ότι έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις» από βουλευτές της ΝΔ, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ 2022, στο ερώτημα αν σκέπτεται να προωθήσει άμεσα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Δεν είμαι κωλοτούμπας. Έχω πει ότι κανόνες παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Ο νόμος αυτός δίνει bonus με πιο κλιμακωτό τρόπο και θέτει τον πήχη στο 37 με 38%. Θα ήταν ανεύθυνο να πω ότι αλλάζω τον νόμο και κατεβάζω τον πήχη. Προτιμώ να πείθω τους πολίτες γιατί στις μεθεπόμενες εκλογές πρέπει να πετύχει μια ισχυρή κυβέρνηση μέσα από αυτοδύναμη ΝΔ», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός συνέχισε, συμπληρώνοντας, όμως ότι: «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα εκλογικού νόμου εκτός από μια περίπτωση. Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη απλής αναλογικής είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας και δεχθεί από κοινού να αλλάξουμε τον νόμο. Εκτιμώ ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας. Είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευτούμε στις ερχόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο νόμο χωρίς να κάνουμε αλλαγή ή προσαρμογή.

 

Έχω χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσα από τα καλά, τα λάθη και την ειλικρινή μου στάση να προσπαθώ να γίνω καλύτερος. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης δεν είμαι διατεθειμένος να την αλλάξω», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Σε άλλη ερώτηση, για εξωτερικές παρεμβάσεις στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Μπορεί ο κ. Ερντογάν να θέλει άλλο πρωθυπουργό, αλλά θα του πω ότι αυτό το επιλέγει μόνο ένας: ο ελληνικός λαός».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις