Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022 – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προσομοιωτή Rafale, μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία

ΔΕΘ 2022 – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε  προσομοιωτή Rafale, μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ 2022. Η περιήγηση του Πρωθυπουργού άρχισε με πρώτη στάση το περίπτερο υπουργείου Άμυνας.

Στο περίπτερο του υπουργείου Άμυνας στη ΔΕΘ 2022 τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά και ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Αφού έλαβε δώρο μία στολή μάγειρα και ένα καρβέλι ψωμί, στη συνέχεια  οδήγησαν τον Πρωθυπουργό μπροστά σε ένα μοντέλο φρεγάτας. Ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και από τον αρχηγό του Ναυτικού για τις δυνατότητες του πλοίου, ενώ παραβρέθηκε και στον προσομοιωτή Rafale, εκεί όπου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μας χρειαστεί προσομοιωτής, καθώς έχουμε τα δικά μας αεροσκάφη».

Δείτε το βίντεο του Voria.gr:

Στο ίδιο περίπτερο έχουν τοποθετηθεί και προσομοιωτές των μαχητικών αεροσκαφών F-35, προσομοιωτής για πτήση με ελικόπτερο «Sikorsky», για βολή υποβρυχίου, αλλά και περιήγηση στο πάρκο Ναυτικής Παραδόσεως «Οδυσσέας και οι Έλληνες της θάλασσας».

Παράλληλα, υπάρχει για τους επισκέπτες περιήγηση στα ομοιώματα των νέων φρεγατών FDI HN «Belharra» και των νέων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Το πρότυπο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μαζί με τον υφυπουργό και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

ΔΕΘ 2022 – Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ισχυρή άμυνα, ισχυρή Ελλάδα»

«Ισχυρή άμυνα, ισχυρή Ελλάδα», είναι το φετινό μήνυμα του υπουργείου Άμυνας με τον κ. Παναγιωτόπουλο να τονίζει ότι η Ελλάδα θα θωρακίζεται και θα υπολογιζεται απ’ όλους σε μια ήδη δύσκολη γεωπολιτικά περίοδο.

«Ισχυρή Ελλάδα, χωρίς προκλήσεις ασφαλείας και διλήμματα, που θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε διεθνές επίπεδο. Η αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων με την Αμερική, η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, οι συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, όπως και άλλες συμφωνίες, όχι μόνο θωρακίζουν τη χώρα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αλλά ενισχύουν το διεθνές κύρος και την καθιστούν υπολογίσιμο περιφερειακό δρώντα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις τηρούν ακάθεκτες την αποστολή τους, υψώνοντας αποτρεπτικά τείχη σε όσους περιμένουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη των παράνομων στόχων τους εις βάρος μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις