Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

ΔΕΘ – Τσίπρας: Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς στο Μάτι; Αλίμονο αν είχαμε εκείνο το βράδυ αυτό ως μέλημά μας – video

ΔΕΘ – Τσίπρας: Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς στο Μάτι; Αλίμονο αν είχαμε εκείνο το βράδυ αυτό ως μέλημά μας – video
φωτογραφία: Eurokinissi

Για την ανείπωτη τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του Βήματος Άρη Ραβανό, για το αν γνώριζε την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι όταν έκανε δηλώσεις αργά το βράδυ της 23ης Ιουλίου μετά την έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για κακόπιστη και κατευθυνόμενη κριτική που εξυπηρετεί μικροκομματικά οφέλη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε για τη φωτιά στο Μάτι τα εξής:

“Δέχθηκα αυτή την έντονη κριτική για το αν γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι), θεμιτή είναι η κριτική ωστόσο γνωρίζω ότι όταν περάσεις ένα όριο η κριτική παίρνει το χαρακτήρα μιας στρατευμένης προπαγάνδας ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό.

Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αλίμονο αν είχαμε εκείνο το βράδυ της εθνικής τραγωδίας αυτό ως μέλημά μας.

Άλλωστε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη μετά από την σύσκεψη που τόσο επικρίθηκε. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών που ως τότε γνωρίζαμε. Η όποια κριτική πρέπει να γίνεται αλλά όταν ξεπερνιούνται τα όρια αυτοί που υφίστανται την κριτική θα πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν αυτό αφορά να βγει πολιτική υπεραξία από κάποιους και όταν πρόκειται για νεκρούς, αυτό κανείς δεν το επικροτεί. Υπουργοί είναι στο Μάτι καθημερινά, όχι για να κάνουν σόου αλλά για να ακούσουν και το παράπονο και την οργή και να δουλέψουν. Είναι δύσκολη η μάχη για την αποκατάσταση, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα και την κυβέρνηση.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι διαρκώς στην περιοχή αυτή. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι να διορθώσουμε τις διαχρονικές παθογένειες. Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία του γκρεμίσματος των αυθαιρέτων, του ελέγχου των παραβάσεων, η ενεργοποίηση του νόμου Τρίτση για τους φράχτες που φράζουν την δίοδο στον αιγιαλό. Παρεμβάσεις που δεν έγιναν ποτέ γιατί είχαν πολιτικό κόστος. Εμείς αυτό το κόστος είμαστε αποφασισμένοι να το αναλάβουμε”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις