Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Που και πως ψηφίζω

Δημοψήφισμα 2015: Που και πως ψηφίζω

Δημοψήφισμα 2015 – Δείτε πως και που ψηφίζετε. Λίγα 24ωρα απομένουν πλέον για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή (2 Ιουλίου 2015), όπου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν αν αποδέχονται την πρόταση των δανειστών ή όχι.  

Με δεδομένο ότι στη χώρα µας διαδικασία δηµοψηφίσµατος διεξάγεται µετά την παρέλευση πολλών ετών – από το 1974 – και καθώς είναι εκ του νόµου υποχρεωτική η εκτύπωση ενιαίου ψηφοδελτίου µε τις δύο εναλλακτικές απαντήσεις επί του τιθέµενου ερωτήµατος, αλλά και προς διευκόλυνση των εκλογέων, το ψηφοδέλτιο βάσει του οποίου θα διεξαχθεί το δηµοψήφισµα της 5ης Ιουλίου 2015, φέρει κάτω από κάθε απάντηση τετράγωνο, εντός του οποίου θα τίθεται από κάθε εκλογέα ο σταυρός µε τον οποίο θα δηλώνει την προτίµησή του.
Οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι 30/04/2015 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους και όχι στον τόπο καταγωγής τους.
Η τοποθέτηση του σταυρού εκ µέρους του εκλογέα είτε εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από κάθε απάντηση είτε παραπλεύρως του κειµένου της κάθε απάντησης, δεξιά ή αριστερά αυτής, δεν θίγει την εγκυρότητα του ψηφοδελτίου. Αυτή άλλωστε είναι η Απόφαση της ειδικής διακοµµατικής επιτροπής που συνήλθε στο Υπουργείο Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης στις 30 Ιουνίου 2015.
Ενόψει του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015 και µε σκοπό την εξυπηρέτηση και ενηµέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων, οι υπηρεσίες που εµπλέκονται στη διενέργεια του δηµοψηφίσµατος θα παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουλίου 2015 αντίστοιχα.
Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες αυτές ηµέρες και οι υπηρεσίες των δήµων της χώρας που εµπλέκονται στη διενέργεια δηµοψηφίσµατος.
Υπενθυµίζεται τέλος ότι, την Κυριακή, ηµέρα διενέργειας του δηµοψηφίσµατος, τα καταστήµατα των ΟΤΑ πρέπει να παραµείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της µετάδοσης των αποτελεσµάτων από όλα τα εκλογικά τµήµατα της περιοχής τους, όπου εκτείνεται η χωρική τους αρµοδιότητα.

Δείτε εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ και βρειτε που ψηφίζετε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε