Πολιτική

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015: “Κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα” λέει ο Βέμπερ

«Κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα», χαρακτήρισε το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κι αυτό διότι, όπως είπε, σε δηλώσεις του στο ARD, πρώτα από όλα τίθεται το ερώτημα πώς θα συνεχίσει η κατάσταση τις επόμενες ημέρες, αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, αν δεν υπάρχει προμήθεια φαρμάκων και υποφέρουν οι άνθρωποι. «Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανθρώπινη διάσταση», δήλωσε και τόνισε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση για την Ευρώπη.

«Το ερώτημα είναι αν θα αφήσουμε τις επόμενες εβδομάδες αβοήθητους τους Έλληνες – όχι την κυβέρνηση, αλλά τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Βέμπερ, αλλά επισήμανε ότι στο μεγάλο ερώτημα ενός πιθανού περαιτέρω προγράμματος, ανέφερε ότι «πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι σεβόμαστε την δημοκρατική απόφασή σας, αλλά δεν είστε μόνοι σε αυτή την Ευρωζώνη, υπάρχουν και άλλες 18 δημοκρατίες – όλοι θα διαβουλευθούν» και επισήμανε ότι «η διάθεση για βοήθεια, μετά από αυτή την απόφαση, έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτό να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις, ο γερμανός χριστιανοκοινωνιστής δήλωσε: «Έχοντας υπόψη την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης, προκαλεί έκπληξη όταν ακούμε ότι θα συνεχιστούν άμεσα αύριο. Ο κ. Βαρουφάκης μόλις πριν από λίγο αποκάλεσε ‘τρομοκράτες’ τους δανειστές. Μόνο και μόνο αυτή η συμπεριφορά σε εταίρους που θέλουν να σε βοηθήσουν σε κάνει να μην μπορείς να φανταστείς πώς θα μπορούσαμε και πάλι να συναντηθούμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Στόχος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη «καθαρή πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
«Δεν θα συζητήσουμε δημόσια τον μισθό μου. Είναι προσωπικό δεδομένο, δεν σας αφορά», είπε η δημοσιογράφος στον βουλευ΄τ
Kατερίνα Παπακωστοπούλου και Κωνσταντίνος Κυρανάκης
9
Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης μετά τον νέο νόμο – Στις 64.095 οι εγκρίσεις μετακλήσεων το πρώτο οκτάμηνο
Σημαντική αύξηση στις εγκρίσεις μετακλήσεων εργαζομένων από τρίτες χώρες καταγράφεται το πρώτο οκτάμηνο του 2026 σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος)
Αμάλ Κλούνεϊ και Κωνσταντίνος Τασούλας συναντιώνται 12 χρόνια μετά – Ο καλός σκοπός για τον οποίο έρχεται στην Ελλάδα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμάλ Κλούνεϊ επισκέπτεται την χώρα μας - Είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Κλούνεϊ