Πολιτική

Διαφωνία στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων

Στα δυο είναι κυβέρνηση για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Παιδείας επιθυμούν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο το Μέγαρο Μαξίμου.

Και δεν είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μόνο το Μαξίμου που δεν συμφωνεί με το άνοιγμα όλων των σχολείων, αλλά και οι ειδικοί, τους οποίους και δικαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται τυφλά και έχει δικαιωθεί όπως έχει αποδειχθεί από τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού και τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα είχε πει ότι: «…τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα».

Και υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι παρά τις αντίθετες εισηγήσεις από υπουργούς του αποφάσισε μόνος του το κλείσιμο των σχολείων.

Click4More Έτσι θα βγούμε από την καραντίνα – Το σχέδιο για τα σχολεία

Όπως και να έχει δύσκολο φαντάζει να ληφθεί απόφαση που μπορεί να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων εβδομάδων όσο και αν κάποιοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο.

Τα δυο σενάρια

Όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr σχετικά με τα σχολεία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο απόψεις. Η πρώτη είναι πως θα πρέπει να καθίσουν ξανά στα θρανία μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα διεξαχθούν οριστικά εντός του τελευταίου 10ημέρου του Ιουνίου. Η δεύτερη ορίζει ότι θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά – διαδοχικά, δηλαδή, έως τα τέλη Μαΐου – πρώτα τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά.

Ασφαλώς και οι δύο προτάσεις έχουν θετικά κι αρνητικά σημεία και γι’ αυτό θα μπουν στη ζυγαριά των ειδικών της υγείας και του Μαξίμου πριν από τις οριστικές αποφάσεις. Αντιθέτως, τα πανεπιστήμια οριστικά πλέον θα επαναλειτουργήσουν από το φθινόπωρο, καθώς ούτως ή άλλως σειρά μαθημάτων γίνεται και σήμερα εξ αποστάσεως τόσο στα προπτυχιακά όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Όπως και να έχει τον τελευταίο λόγο έχει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης