Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Διαγράφεται ο Σπήλιος Κρικέτος από τη ΝΔ μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του για το ναυάγιο στην Πύλο

Διαγράφεται ο Σπήλιος Κρικέτος από τη ΝΔ μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του για το ναυάγιο στην Πύλο

Τη διαγραφή του υποψήφιου βουλευτή, Σπήλιου Κρικέτου, ανακοίνωσε σήμερα (16.6.2023) η ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του για το ναυάγιο στην Πύλο, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει ότι «απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος (σ.σ. για το ναυάγιο στην Πύλο), δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».

«Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της Πειραιώς για τον υποψήφιο βουλευτή, Σπήλιο Κρικέτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος, δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Σημειώνεται ότι ο Σπήλιος Κρικέτος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην ανατολική Αττική αλλά δεν είχε εκλεγεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου και κατά συνέπεια δεν ήταν τώρα σε εκλόγιμη θέση.

Οι δηλώσεις του Σπήλιου Κρικέτου:

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στις δηλώσεις του Σπήλιου Κρικέτου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «επιδόθηκε σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς» και «ρατσιστικό οχετό».

«Σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος. Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια
γκαρσονιέρα;».

Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν». Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι «είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι
περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους.

Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς.

Ντροπή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις