Σάββατο, 13 Απρ.
26oC Αθήνα

Διαγραφή Μπογδάνου – Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Δόθηκαν εξηγήσεις, άλλη είναι η είδηση

Διαγραφή Μπογδάνου – Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Δόθηκαν εξηγήσεις, άλλη είναι η είδηση

Στην δήλωση του Νίκου Δένδια, ότι η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (6/10) στο OPEN. Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών δεν αφορούσε μόνο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά και τη «συμπαράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ, για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. 

 «Φαντάζομαι ότι και ο κύριος Δένδιας, εκτιμώ, πάλι δεν έχω μιλήσει μαζί του, εκτιμώ ότι επειδή είναι ο αρμόδιος υπουργός να παρουσιάσει αυτή τη συμφωνία από ολόκληρη τη συζήτηση ενοχλήθηκε και αν διαβάσετε προσεκτικά τη δήλωση που έκανε. Το γραπτό. Τα πρακτικά. Η δήλωση του κ. Δένδια, ότι διαχρονικά η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου αναφέρεται και στη συμπαράταξη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ρίχνοντας την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο κ. Δένδιας» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

Και πρόσθεσε: «Γιατί ο κ. Δένδιας τότε σας θυμίζω ενοποίησε τις δικογραφίες, ξεκίνησαν τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα να είναι στη φυλακή ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής έριξε την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, την κυβέρνηση Σαμαρά. Άρα να υπολογίζουμε όλες τις κουβέντες. Όπως το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει αναφορές του εμφυλίου από τη μία πλευρά έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει σκληρά τις ακρότητες του κ. Παφίλη που προσέβαλε τα στελέχη και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας τον οποίο χαρακτήρισε πολιτικό απόγονο συνεργατών των Ναζί». 

Click4more: Διαγραφή Μπογδάνου: Ο άγνωστος διάλογος με τον Δένδια μετά τον «εξάψαλμο»

«Δόθηκαν εξηγήσεις για τη διαγραφή»

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εκτίμησε πως δόθηκαν εξηγήσεις για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. «Εγώ βρέθηκα στη μιντιακή συγκυρία να πληροφορηθώ για τη διαγραφή του συναδέλφου μας, κ. Μπογδάνου, δέκα λεπτά πριν βγω στον αέρα ενός καναλιού χθες το βράδυ» σημείωσε.

«Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα εγώ όντως ήμουν σίγουρος ότι θα δοθούν εξηγήσεις όπως και δόθηκαν. Χθες το βράδυ τουλάχιστον δύο φορές εστάλησαν άτυπες ενημερώσεις στους δημοσιογράφους, ήρθε το βράδυ αργά ένα ενημερωτικό σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα το πρωί διάφοροι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Οικονόμου επί μισή ώρα έδινε εξηγήσεις σε ένα άλλο κανάλι. Είναι ένα θέμα που από χθες συζητιέται. Είναι μία κίνηση η οποία μιντιακά πάντα έχει ενδιαφέρον. Τώρα από εκεί και πέρα, αφού οι εξηγήσεις έχουν δοθεί, εγώ θέλω να σας πως δύο πράγματα επειδή γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και για χρόνια έχω συνεργαστεί μαζί του πολύ στενά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που και σε συζητήσεις που έχουμε κάνει παλαιότερα μου έχει πει ότι τις αναφορές για τον εμφύλιο τις απεχθάνεται. Και θεωρεί ότι το παρελθόν πρέπει να είναι εκεί που ανήκει. Στο παρελθόν. Στο χρονοντούλαπο. Και ότι από εδώ και πέρα κάνουμε πολιτική για το μέλλον. Στην πολιτική έχει σημασία που και πότε λες την άποψή σου και όχι τόσο πολύ ποια είναι η άποψή σου», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Click4more: Δένδιας σε ΣΥΡΙΖΑ για την «αρχηγική εμφάνιση κόντρα στον Μπογδάνο»: Εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Είμαστε υπό καθεστώς εθνικής απειλής»

«Να θυμίσω ότι χθες είχαμε στη Βουλή την επιτροπή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, που είναι μία ιστορική συμφωνία. Άρα, πέρα από τη γενική αρχή που θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάντα στο μυαλό του ότι δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα να κάνουμε αναφορές στον εμφύλιο γιατί πρέπει να προχωρήσουμε, εκτιμώ ότι τον ενόχλησε ακόμα περισσότερο ότι αυτή η αναφορά έγινε στα πλαίσια κοινοβουλευτικής συζήτησης για μία ιστορική συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες και την  βοήθεια που δεσμεύτηκαν να μας προσφέρουν οι Γάλλοι σύμμαχοί μας σε περίπτωση εθνικής απειλής. Η είδηση είναι ότι από εχθές ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα ότι είμαστε υπό καθεστώς εθνικής απειλής. Αυτή είναι η πραγματική είδηση», είπε ο κ. Κυρανάκης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις