Πολιτική

Διαγραφή του βουλευτή Ταμήλου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή του για τα Τέμπη: «Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ του νομού Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος μιλώντας για τα Τέμπη και τα θύματα της τραγωδίας, σχολίασε: «Το 2023 πέθαναν 1977 Τρικαλινοί ανάμεσά τους και τα τρία κορίτσια. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλοι οι Τρικαλινοί…».

Τη δήλωση έκανε ο Μιχάλης Ταμήλος στο Ράδιο Ζυγός, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στη χθεσινή (25/3/24) παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα όπου ήταν παρόντες γονείς των κοριτσιών από το Καστράκι, που ήταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά…

Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»

Μάλιστα ο κύριος Ταμήλος μιλώντας για την πρόταση μομφής για τα Τέμπη, χαρακτήρισε τη διαδικασία ως θέατρο εντυπώσεων λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής».  

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν. Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Προσβλητικό για τη Δημοκρατία το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Ερντογάν»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «τρομοκρατήσει την κοινωνία» και απέρριψε τα κυβερνητικά διλήμματα περί πολιτικής αστάθειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
7
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με ακοστολόγητες υποσχέσεις» – «Εφιαλτικό σενάριο ακυβερνησίας»
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «τυφλό όχι» στη Συνταγματική Αναθεώρηση και σφοδρά πυρά στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ - «Διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν πρόωρες κάλπες»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
162
Κόντρα Φλωρίδη με Δουδωνή: «Δες πώς κατάντησες, σε στηρίζει η Κωνσταντοπούλου» – «Είναι εξωκοινοβουλευτικός, να φύγει»
Ένταση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Ολομέλεια - Η απάντηση Φλωρίδη, η παρέμβαση Γεωργαντά και τα πυρά για τις προτάσεις της ΝΔ
Φλωρίδης και Δουδωνής 22