Πολιτική

Διαγράφηκε από την Κ.Ο. του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης

Ο Σπύρος Δανέλλης αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Όπως αναμενόταν, ο Σταύρος Θεοδωράκης, τον διέγραψε από την Κ.Ο. του Ποταμιού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια λιτή ανακοίνωση προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενημέρωσε ότι ο Σπύρος Δανέλλης τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Δείτε την επιστολή Θεοδωράκη

danellis diagrafi

Ο Σπύρος Δανέλλης είχε ενημερώσει από το βράδυ της Δευτέρας (14.01.2019) τον Σταύρο Θεοδωράκη για την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με την ψήφο του βουλευτή Ηρακλείου, η κυβέρνηση έχει πλέον τις 151 ψήφους που θέλει για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Υπέρ θα ψηφίσουν, εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και οι: Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Κατερίνα Παπακώστα.

Η πρόταση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη για στήριξη των Πρεσπών, αλλά όχι της κυβέρνησης στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.  Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον βουλευτή το απόγευμα της Δευτέρας (14.01.2019) στα γραφεία του κόμματος και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του, δίνοντάς του προθεσμία, για να πάρει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την θετική απάντηση.

Η απόφαση Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση περιπλέκει τα πράγματα όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το κόμμα είχε ταχθεί αρχικά θετικά προς τη συμφωνία, αλλά πλέον τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 7
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16