Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Διαπραγματεύσεις – ΠΑΣΟΚ: “Η κυβέρνηση να κινηθεί τάχιστα χωρίς καθυστερήσεις”

Πηγή: Eurokinissi.gr
Πηγή: Eurokinissi.gr

Μέσω ανακοίνωσης το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να κλείσει συμφωνία με τους δανειστές χωρίς καθυστέρηση.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μέσω της οποίας αναφέρει ότι θα πρέπει να κλείσει συμφωνία το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση: “Η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οφείλει με ευθύνη να κινηθεί τάχιστα χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς δισταγμούς, χωρίς διπλές σκοπιμότητες, χωρίς μπλόφες και διπλά παιγνίδια, μέσα στο πλαίσιο που καθορίστηκε με τη διπλή εντολή και την εθνική στρατηγική στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, αναφέρει σε κείμενο θέσεων το ΠΑΣΟΚ για την κρίσιμη συγκυρία της διαπραγημάτευσης που διέρχεται η χώρα.

Στίς δέκα θέσεις-εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι κατά τη χθεσινή μακρά τηλεφωνική συζήτηση, που είχε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες και οι επιλογές της κυβέρνησης του έχουν ως αναφορά, αποκλειστικά και μόνο, το πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής (όπως συνοψίστηκε στο κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών), χωρίς δεύτερες σκέψεις και δίχως διπλά σενάρια.

1. Η απάντηση της κ. Γεννηματά ήταν ότι τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα τονίζοντας ότι η θετική αξιολόγηση της πρότασης της Κυβέρνησης από τους Θεσμούς προβάλλει ως πρωταρχική προϋπόθεση, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για μια Βιώσιμη Λύση.

Εάν η πρόταση της Κυβέρνησης είναι άτολμη και αναντίστοιχη με τη δραματική συγκυρία, σίγουρα θα δώσει το απόλυτο επιχείρημα στους θιασώτες του Grexit, τονίζει το ΠΑΣΟΚ και θα αποκαλυφθεί ότι ο τελικός κύκλος της διαπραγμάτευσης όπως και η τελική πρόταση της Κυβέρνησης θα ήταν απλώς ένα πρόσχημα, ένα ακόμα μοιραίο λάθος, χωρίς οδό επιστροφής. “Τότε θα αποκαλυφθεί ότι η Κυβέρνηση όντως είχε και έχει διπλό σχέδιο, διπλή στρατηγική.

Ένα διπλό σχέδιο, που μας οδηγεί έξω από το Ευρώ, έξω από την Ευρώπη, στην καταστροφή”, υποστηρίζει και σημειώνει ότι η πρόεδρος του περιέγραψε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα,σύμφωνα με τίς οποίες α)στο Eurogroup του Σαββάτου η ελληνική αντιπροσωπεία να μην αποχωρήσει εάν δεν υπάρχει συμφωνία και ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση, να έχει η διαπραγμάτευση αίσια έκβαση με ΛΥΣΗ. (β.) Αυτή η στάση επιβάλλεται και συνδέεται άρρηκτα με τη διπλή εντολή που έχει συμπυκνωθεί στο δίπτυχο:
όχι στην ρήξη και στο grexit, ναι στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν μία και μόνη επιλογή έναν και μόνο δρόμο.

(γ.) Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει δημόσια για μια ακόμη φορά, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν. Και πολύ περισσότερο ότι δεν θα γίνει άλλοθι σε σκοτεινά διπλά σχέδια, με σκοπιμότητα και κρυφή ατζέντα.

Το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες συνεχίζει, αναφέρεται στο κείμενο και κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες του και τις παρεμβάσεις του προς τα Σοσιαλιστικά και Σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα της Ευρώπης και στους συλλογικούς κορυφαίους θεσμούς τους, την Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, και η προσπάθεια του έχει στεφθεί με επιτυχία γιατί υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Επισημείνεται ιδιαίτερα η παρέμβαση του Τζιάννι Πιττέλα επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο και του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βάλς στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

“Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την ύστατη ώρα με τα δραματικά διλήμματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, εκπληρώνει με ευθύνη και αποτελεσματικότητα το ιστορικό και το πατριωτικό του χρέος”, αναφέρεται και ασκείται κριτική το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ομιλία του Επικεφαλής του Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως και οι ηγετών των Συντηρητικών Κυβερνήσεων στην Ευρώπη που εκφράζονται ως θιασώτες του Grexit γεγονος που αφήνει πολιτικά εκτεθειμένο μέσα στην Ελλάδα το Κόμμα της Ν.Δ.

Και καταλήγει: “Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για να μείνει η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη τις επόμενες ώρες και μέρες κορυφώνοντας αυτές τις πρωτοβουλίες προς τους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες Ηγέτες της Ευρώπης”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε