Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαπραγματεύσεις: “Πυρετός” για συμφωνία! Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί, στα τηλέφωνα ο Τσίπρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις τόσο στο προσκήνιο όσο και στο… παρασκήνιο, για να κλείσει επιτέλους η συμφωνία και κατά προέκταση η δεύτερη αξιολόγηση. Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η διαπραγματευτική ομάδα.

Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, 03.04.2017, το newsit.gr σας έχει ενημερώσει πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να έχει πάρει… επάνω του το θέμα της διαπραγμάτευσης. Αυτό γίνεται μέσα από μία σειρά επαφών με υψηλόβαθμους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες για να κλείσει επιτέλους το θέμα της διαπραγμάτευσης αλλά με τον τρόπο που θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι ο σωστός.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώ το ρεπορτάζ ανέφερε πως επρόκειτο να μιλήσει με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και επίσημα, αφού νωρίς το βράδυ της Δευτέρας τονίστηκε από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους πως ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τη γερμανίδα καγκελάριο και πως “η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα”.

Εδώ να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία έχει κλείσει και μάλιστα ετοιμάζεται νομοσχέδιο το οποίο θα είναι ένα! Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ δεν θα συμπεριλαμβάνεται και δεν θα χρειαστεί να ψηφιστεί αφού τα όσα θα ακολουθήσουν θα γίνουν από το ΤΑΙΠΕΔ και όλα θα γίνουν με υπουργικές αποφάσεις.

Εκτός όμως από αυτές τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν πληρφορίες και για “επίσημη” κινητοποίηση…

Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί

Και όταν λέμε “επίσημη”, εννοούμε τους άμεσα εμπλεκόμενους με τη διαπραγμάτευση υπουργούς (σ.σ. Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου κλπ), για τους οποίους το ρεπορτάζ αναφέρει πως μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για νέα σειρά επαφών.

Μετά την κυβερνητική σιγουριά πως “η συμφωνία έχει κλείσει”, αλλά και τις επαφές του πρωθυπουργού, θεωρείται πως οι υπουργοί φυσικά δεν μεταβαίνουν στη βελγική πρωτεύουσα για… τουρισμό, αλλά για να κλείσουν τη συμφωνία.

Μια συμφωνία που στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως θα έχει διπλό όφελος: Πρώτον θα δείξει πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός προχωρά και δεύτερον στο Μαξίμου εμφανίζονται πεπεισμένοι πως όταν κλείσει η συμφωνία, η Νέα Δημοκρατία θα μείνει χωρίς… αφήγημα και δεν θα έχει πλέον το “δικαίωμα” να ζητά εκλογές… χθες. Δηλαδή το πάγιο αίτημά της εδώ και μήνες.

Η διαπραγματευτική ομάδα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, λοιπόν και μένει να φανεί εάν θα γίνουν οι κατάλλλες συγκλίσεις ούτως ώστε να έχουμε μια πρώτη συμφωνία πριν το κρίσιμο Eurogroup της 7ης Απριλίου…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε