Πολιτική

Διάψευση από τον Αρχιεπίσκοπο: Όσα του αποδίδονται υπερβαίνουν τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν οι “διαρροές” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Οτιδήποτε γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ”κυκλοφορεί” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας”.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Σημειώνεται πως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως “Ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που ωστόσο θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η πολιτεία, δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθοδόξων εκκλησιών”.

Ολόκληρη η δήλωση του διευθυντή Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα το μεσημέρι.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο και πολλοί μητροπολίτες.

Σε όλους επισήμανε ότι τη Δευτέρα (σήμερα) στις 4 το απόγευμα συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και τους ιεράρχες των όμορων Ιερών Μητροπόλεων.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση αυτή έχει κληθεί να παραστεί ο ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, θα γίνει σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων και ακολούθως τα μέλη της ΔΙΣ θα αποσυρθούν και θα αποφασίσουν.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.

Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ”κυκλοφορεί” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σταύρος Παπασταύρου: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι έργο εθνικής σημασίας – Τον Νοέμβριο η νομοθετική ρύθμιση για το Καραϊσκάκη»
Σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου, ο υπουργός επανέλαβε ότι το έργο προχωρά, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική του σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια και τη γεωπολιτική θέση της χώρας
Ο Σταύρος Παπασταύρου
Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
«Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media» έγραψε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Μπορούμε να καταφέρουμε την αυτοδυναμία, στις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν πραγματικές, χειροπιαστές εναλλακτικές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, τη δημοσιονομική στρατηγική και τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη νοοτροπία της νέας γενιάς στην πολιτική
Ο Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ