Συμβαίνει τώρα:
Σοβαρο τροχαίο στον Κηφισό στο ύψος της Αχαρνών - Από μια λωρίδα η κίνηση
Πολιτική

Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: Ορίστηκε η νέα ημερομηνία σύμφωνα με την Άγκυρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Αθήνα, στις 15 – 16 Μαρτίου, θα συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ενώ άλλα κάνουν λόγο για 16 – 17 Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές οι ημερομηνίες δεν έχουν “κλειδώσει” ακόμα.

Ύστερα από πέντε χρόνια, Ελλάδα και Τουρκία έκατσαν ξανά στο ίδιο τραπέζι στις 25 Ιανουαρίου 2021, σε μία συνάντηση που ήταν περισσότερο αναγνωριστική και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Στην συνέχεια έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα, στις αρχές του Μαρτίου, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί η ημερομηνία.

Η Άγκυρα παρόλο που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες, δηλώνοντας πως η Αθήνα δεν είχε δώσει ημερομηνία, τώρα αλλάζει στάση και απαντά ότι είναι έτοιμη να καθίσει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην ελληνική πλευρά  είναι ότι η Τουρκία -παρά το γεγονός ότι είναι ενοχλημένη από την αλλαγή πλεύσης του Καΐρου που επαναπροκήρυξε το οικόπεδο 18, που πλέον θα περιοριστεί μόνο στα όρια της αιγυπτιακής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας- έσπευσε να απαντήσει στις ημερομηνίες που είχε προτείνει η Αθήνα, καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου, στην οποία το αντικείμενο είναι η συνολική στάση της Τουρκίας. Προκειμένου να μην ανοίξει η συζήτηση για το… κεφάλαιο “κυρώσεις” και να αποφύγει τις όποιες αντιδράσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων, η γειτονική χώρα απάντησε τελικά με καθυστέρηση στις ημερομηνίες που της είχε απευθύνει η Αθήνα για τον νέο κύκλο των διερευνητικών που θα γίνουν στις 15 ή 16 Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Αλέξη Τσίπρα: «Rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα» – Νέα σύγκρουση για τη χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ
Σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις αιτιάσεις της Αμαλίας - «Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
ΠΑΣΟΚ
Κοινή ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ με Χαρίτση, Ηλιόπουλο και μέλη της Νέας Αριστεράς – Εκτός η Κασιμάτη
Το κείμενο αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα που έθεσε σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής για την καταγραφή κατοίκων των Προσφυγικών και περιλαμβάνει καταγγελίες για ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Δούρου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος, Κασιμάτη
Καταγγελία Τσίπρα για τη μεγάλη «μπίζνα» του κυβερνητικού cloud: Όροι που «φωτογραφίζουν» έναν μόνο υποψήφιο
Τρεις χαμένες χρονιές, μόλις 15 ημέρες διαβούλευσης και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ, περιορίζουν δραστικά τον ανταγωνισμό
Τσίπρας και Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα μου η στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας
Για την ανάγκη στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «εμένα μου έχουν λείψει οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μας μεγάλωσαν»
Παύλος Μαρινάκης 15