Πολιτική

Διευκρινίσεις Παρασκευόπουλου για την “σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή”

Αρκετές ώρες μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την δήλωσή του περί Χρυσής Αυγής και ενός ενδεχόμενου εκδημοκρατισμού της, ο Νίκος Παρασκευόπουλος εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε αυτήν τονίζει ότι “κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση”, αλλά και πως “η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων”.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, δεν απαντά ούτε διευκρινίζει κάτι για το θέμα της σημαίας με το οποίο καταπιάστηκαν οι περισσότερες αντιδράσεις όπως εκείνες μεταξύ άλλων της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, αλλά μιλά αποκλειστικά για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου:

“Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.

Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
53
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου 5
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ