Δευτέρα, 20 Μαΐ
25oC Αθήνα

Διευκρινίσεις Παρασκευόπουλου για την “σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρκετές ώρες μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την δήλωσή του περί Χρυσής Αυγής και ενός ενδεχόμενου εκδημοκρατισμού της, ο Νίκος Παρασκευόπουλος εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση.

Σε αυτήν τονίζει ότι “κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση”, αλλά και πως “η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων”.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, δεν απαντά ούτε διευκρινίζει κάτι για το θέμα της σημαίας με το οποίο καταπιάστηκαν οι περισσότερες αντιδράσεις όπως εκείνες μεταξύ άλλων της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, αλλά μιλά αποκλειστικά για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου:

“Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.

Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε