Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις φρεγάτες Belharra

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις φρεγάτες Belharra

Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για πιθανή πώληση τεσσάρων φρεγατών στην Ελλάδα,, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά σε διευκρινίσεις σχετικά με τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Γαλλία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου «Belh@rra» είναι ειλημμένη. Διευκρινίζεται ότι όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ώστε σύντομα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις. Τονίζεται, δε, ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι συμβάσεις θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής προς ψήφιση.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε την Παρασκευή «πράσινο φως» στην πιθανή πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών, εισερχόμενη σε ανταγωνισμό με τη Γαλλία, που σύναψε τον Σεπτέμβριο προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση τριών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως ενέκρινε τη δυνητική πώληση των τεσσάρων φρεγατών και του εξοπλισμού τους, αξίας 6,9 δισεκ. δολαρίων, πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες μετά την υπογραφή στο Παρίσι από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρόμοιας συμφωνίας, η οποία μένει να οριστικοποιηθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις